回覆  JayHon

睇黎我都要上CS坐下...玩左咁耐smart phone 第一次要上 CS .....
   下次sony 都要諗 ...
渡邊樹 發表於 2015-8-31 10:49

AB mon 都唔係第一二單啦, 只係之前無 AB 得咁誇張.

用多重零件供應商好多廠都咁做, 但唔會攪到出來效果相差咁遠.

日本廠不嬲管理供應鏈管得好嚴格, 看來罪大內部發生左 d 野

大佬..爬左40幾頁..即係邊隻MON 靚D 姐...
呢到又話I字頭..靚..
EZONE 又話 T字頭 靚.?
邊間個MON 先靚丫 ...
ajson_aiqaidi 發表於 2015-8-31 16:17

我叫返聲你大佬,我自己都唔知

ajson_aiqaidi 發表於 2015/8/31 16:17

我只能夠同你講,Innolux 因為 Color Gamut (NTSC) 得 70%,所以顏色係會淡咗少少。
Innolux 6" FHD 規格:

雖然 Truly 色彩較豐富,但係因為打側睇變晒色,已經唔係一個合格嘅螢幕。
我只係將我見到嘅事實講出嚟,你哋選擇信新聞講嗰啲,我冇說話好講。
以下網址係結集咗呢 10 幾頁講嘅嘢:
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=4517761

我只能夠同你講,Innolux 因為 NTSC 得 70%,所以顏色係會淡咗少少。
雖然 Truly 色彩較豐富,但係因為打 ...
beenoliu 發表於 2015-8-31 16:39

辛苦你了,師兄!
希望快d出到部好機

ajson_aiqaidi 發表於 2015-8-31 16:18

其實 ching 你有冇睇清楚 e-zone 篇野!? 佢地都亂九黎,標題同內文都攪錯曬,抄野都求求其其,明明內文講緊 i 好,唔知做勿又整個標題 t 好過 i, 真係不知所謂。

兩隻Mon都有問題, 未買既可以無視呢部垃圾機

回覆 600# trango
Truly 問題嚴重好多