充電我用其他牌子火牛 (3*),覺得好快,當然用Promini線好好多

回覆 1015# e-ghost

唔會,
update前會充唔足都綠色
update後好正常

各位有冇發覺每朝甩電後,左上角粒綠燈係唔會熄㗎!!!要reboot番嚟先會熄㗎喎。。。 ...
JonesChan 發表於 2015-10-23 11:11

人仔價2380 買左呢部機比阿媽
阿媽話成日HANG 機
已經更新左最新firmware. 有冇ching 都有hang 機 lag 機問題

回覆 1020# 文初

reset, then done

唔係沒有,而係少左好多....我仲試過兩三次,可能係得2GB ram先天不足。
terrybobo 發表於 2015-10-26 12:56

暫時再沒有問題出現,而且比未up前部機無咁熱啦........唔知係唔係降咗頻呢?

更新後有冇留恴 ROM 的剩餘空間多左定少左?

熱就差唔多..不過一定冇降頻,因為打3D game (e.g. SD 巾dom)一樣火熱,但明顯順左好多,少lag左。
呢部機性價比一流。
如果3GB ram我諗成卡港鉄都係

暫時再沒有問題出現,而且比未up前部機無咁熱啦........唔知係唔係降咗頻呢? ...
恒生 發表於 2015-10-26 20:35

真心,十日內都有一兩次咁大把,所以呢部野唔可以用黎孝敬長輩,因為一hang機佢地就有排話你...
除非齋打出打入,但要咁大部把鬼咩!!!

如果佢地只係打下candy...睇下youtube,就好開心

回覆 1020# 文初

更新後有冇留恴 ROM 的剩餘空間多左定少左?
chue 發表於 2015-10-27 00:01
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

真心,十日內都有一兩次咁大把,所以呢部野唔可以用黎孝敬長輩,因為一hang機佢地就有排話你...
除非齋打出 ...
terrybobo 發表於 2015-10-27 10:16

hang 機頻率同你差唔多, 同埋有自己re-boot 現象。 唔知CHING 有冇遇過?