兩款 mon 都好唔掂

回覆  fatwi

買得,Innolux屏幕就最好,因為屏幕對比度唔夠好嘅關係就要期待下Sony修正,對比度可以用軟 ...
chromechan 發表於 2015-8-29 19:08

原生對比度都有得 "修正" !?

即係部機的 pixel 出黑色時出錯左灰色?

回覆  Miipp

我淨係見過Xperia Z喺4.3嘅時候黑色位置係灰灰地,但係更新咗4.4之後就黑咗

我都係用我遇過 ...
chromechan 發表於 2015-8-29 19:35

但願信左你的人真係等到有 "修正", 假如唔係本身個 panel 漏光勁的話

國內 LED 中型 面板廠,位于汕尾
willywong888888 發表於 2015-8-31 00:15

係 LCD 面板, 唔係LED.

三叔的 AMOLED 先係 LED 面板.

回覆  JayHon

睇黎我都要上CS坐下...玩左咁耐smart phone 第一次要上 CS .....
   下次sony 都要諗 ...
渡邊樹 發表於 2015-8-31 10:49

AB mon 都唔係第一二單啦, 只係之前無 AB 得咁誇張.

用多重零件供應商好多廠都咁做, 但唔會攪到出來效果相差咁遠.

日本廠不嬲管理供應鏈管得好嚴格, 看來罪大內部發生左 d 野

睇黎採購班友都gg得…
話時話又話sony炒左好多大陸人,但呢部機是sony自己大陸廠做
唔同以前中低階 ...
EVIS 發表於 2015-8-31 17:49

供應鏈管理問題, 唔係班前線採購仔話得事.

罪大量唔夠又要睇住 $$$, 唯有向台仔/大陸買面板吧. 生果量大夠惡, 清一色搵一線韓日大廠代工.

韓仔就有自己面板廠, 甚至蕊片廠, 罪大今後條路難行