圖中6 port,每個port係QC2.0。
亞超 發表於 2016-5-29 10:44

咩牌子?雜嘜好少買,因為試過某啲牌子偷工減料得好勁,用兩個月就壞左……

咩牌子?雜嘜好少買,因為試過某啲牌子偷工減料得好勁,用兩個月就壞左…… ...
hk133 發表於 2016-5-29 12:15
圖中6 port,每port是QC2.0的充機是分體式,兩年前國內廠家為國外買家生產,廠方無打算出自己廠牌名,這款充機現在香港和深圳市場無上市過,廠方留下圖中6 port充機給我,今年廠方又打算出下一代新的充機,是一體式的6port QC3.0充機。
亞超 發表於 2016-5-29 12:47

要拖多隻外置火牛嘅多USB ports DC --> DC叉機,使用時確實唔方便,依家市面已有好幾款呢類設計DIYer玩家級别嘅產品,USB口support QC2.0,個別仲support 3.0,同埋華為自家嘅FCP快充協議。

之前Tronsmart出咗隻直插100V~240V,5 ports全QC2.0嘅叉機,裏面嘅設計實際上係5隻獨立QC2.0牛,性能亦唔錯,祗係體積稍大。

等緊小米呢隻直插100V~240V,5ports QC2.0 class B (5V/9V/12V/20V)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要拖多隻外置火牛嘅多USB ports DC --> DC叉機,使用時確實唔方便,依家市面已有好幾款呢類設計DIYer玩家 ...
dcc2000 發表於 2016-5-29 13:50

tronsmart嗰款都幾大件……青米充電站都諗得過,size細一啲。

請問小米電可以淘寶集運送香港嗎

via HKEPC Reader for Android

請問小米電可以淘寶集運送香港嗎

via HKEPC Reader for Android
supervin 發表於 2016-5-29 14:50

非官方集運OK

要拖多隻外置火牛嘅多USB ports DC --> DC叉機,使用時確實唔方便,依家市面已有好幾款呢類設計DIYer玩家 ...
dcc2000 發表於 2016-5-29 13:50

圍觀一下