快d出啦    等緊v10減價

回覆 41# oscar2

昨日行過broadway. 衛信, V10都冇減。

我就唔信要2千幾一舊
panli 發表於 2016-3-23 21:13

Lg friend
360 vr
360 cam
B&o
Cam plus
Rolling ball(最貴)
耳機
部機當5000
配件加埋應該過5000
過萬唔出奇

主打音樂 但要SIM2 SHARE MICRO SD
internal得果32GB
有無咁反智.............

快d出啦    等緊v10減價
oscar2 發表於 2016-3-24 11:30

我都係等V10減價, V10 可以兩張SIM+MicroSD 已經完勝G5, G5一方面可以升級DAC, 對音質有要求如果聽HiRes內置memory一定唔夠 (24/96, 24/192, DSD64, 一張album起碼1.5G-2.5G) , 咁一插卡就廢左可以同時用兩張SIM既優點?

呢期好興呢種設計, 唔知邊位咁高智能諗出嚟

主打音樂 但要SIM2 SHARE MICRO SD
internal得果32GB
有無咁反智.............
京 發表於 2016-3-24 13:30

其實雙卡暫時係廠既立場都仲係小眾非必需品,所以佢地都好少會特登為雙卡版係機身開多個口放Card slot,除非部機本身就設計成雙卡機(例如三叔A9)先會有三個獨立card slots。拆得背蓋既又唔同,係裏面開多個位擺多張card唔難,依家個個追求金屬機身,除非好似罪大咁係機身內部預留空間容納到加長版卡托,否則都幾難要求D廠特登為個別型號既雙卡版搞咁多野。

其實雙卡暫時係廠既立場都仲係小眾非必需品,所以佢地都好少會特登為雙卡版係機身開多個口放Card slot,除 ...
Man@MFHK 發表於 2016-3-24 19:32

水貨會唔會行nano sim.....咁就有雙sim加sd card slot

其實雙卡暫時係廠既立場都仲係小眾非必需品,所以佢地都好少會特登為雙卡版係機身開多個口放Card slot,除 ...
Man@MFHK 發表於 2016-3-24 19:32

G5本身唔係就係雙卡機?
G5仲有單卡?