回覆 10# Terrylee

我諗呢度啲CHING唔會有興趣買。。。

無OIS等下一部~
通常就算幾好嘅idea 第一代產品都會有D缺陷~

其實上市會見新章。不過我諗華仔會步g5後塵…

via HKEPC Reader for Android

Leica M Monochrom專業黑白相機網上資港幣五萬六

而家p9雙鏡頭,其中一個真黑白(唔係RGB黑白),雙鏡另有色 ...
Monkey2016 發表於 2016-4-20 20:40

Ching, 望住你既言論真係難分真與假呀
唔講咩啦, 淨講sensor size華為衣部都唔係PAN記部CM1果皮啦

鏡細都可以係優點? 唔通可以違反物理定律?

Ching, 望住你既言論真係難分真與假呀
唔講咩啦, 淨講sensor size華為衣部都唔係PAN記部CM1果皮 ...
pkpkppkky 發表於 2016-4-20 21:21

你地期望勁過大大部既Leica同埋勁有奶味,咁華為下次要同外星文明合作勒

回覆  Terrylee

kkchuang 發表於 2016-4-20 20:56

你諗即,我同幾位同事已經由Honor 3c當副機,用到主機都轉為Honor 6 plus,我係大陸唔見左一次都再買返同款機,幾位同事都換左華為2x,meta8,honor7i,岳父用緊4x,我同另一位同事打算升級做p9 plus.主要原因係硬件好夠禁操,性能雖然只係夠用但勝在夠長氣。

回覆  Terrylee

kkchuang 發表於 2016-4-20 20:56

呢期華為好火,華為谷國內外5X就已爆賣

華為不是部部機得,但又不是部部機唔得,平機絕大部份無電子指南針 。相機組件、屏和觸屏用料可以差好遠。

買大6機忌心急不能沖買第一水,買機要睇評價 -- 周圍都係坑如無指南針(要小心睇spec)、影相有白色雪花(暢玩3C)、觸屏反應差(暢享5)、電池不耐用(暢玩3C)

也有好產品如5X全網通

回覆 11# kkchuang

申利,自己用緊Honor 5X,唔錯。

你諗即,我同幾位同事已經由Honor 3c當副機,用到主機都轉為Honor 6 plus,我係大陸唔見左一次都再買 ...
valleybok 發表於 2016-4-20 21:51

想比較下P9 plus同Mate 8先,因為宜家用緊Honor 5X,個款同P9 plus太似。。。。所以,比較想買Mate 8。。。。。