香港並沒有在中國有17%的增值稅。此外,還有對進口零部件的出口退稅。
jzllee 發表於 2016-4-29 09:01

其它820差幾多水位?在香港成個產品週期賣倒幾多部?在大陸就算比其他店炒賣都大把人即做,絕對乾手淨腳輕輕鬆鬆水到渠成,比著港商或閣下相信賣更高價。

5.2 好岩手
有得換電就正

好似冇插micro SD card同收音機

5.2 好岩手
有得換電就正
free3sky 發表於 2016-4-29 10:22

米5呢個size真係幾啱揸手, 自己就多數用外置電充, 所以有冇得換電都冇問題...

跑份Mate 8 都係差小小,但mate8 有大 mon 大電 ,插sd卡,未計做功,小米機我都玩過5, 6部,佢用d mon  ...
stephen1029dog 發表於 2016-4-28 22:22

我用緊紅米note 2, P 佢個K, 耗電有如流水, 幾乎待機係一分鐘1%, 一日3充係必然.

6點半時去吃飯, 75%, 中途只睇幾分鐘微信, 10分鐘電話, 八點半得返25%.

每次個螢幕耗電都超過50%.

相對同事部mate 8, 2至3日先充一次.

我都寧願貴D, 入部可以用的mate 8 都好過物冇所用的紅米note 2.

感覺應該紅米碌3仲好賣過米5

我用緊紅米note 2, P 佢個K, 耗電有如流水, 幾乎待機係一分鐘1%, 一日3充係必然.

6點半時去吃飯 ...
我係二少 發表於 2016-4-29 12:36

一分鐘1%唔正常吧,係咪有咩apps令到部機無得deep sleep,有無試過restore factory settings?

回復 136 #我係二少

所以用note2一定要買多粒電

via HKEPC Reader for Android

一分鐘1%唔正常吧,係咪有咩apps令到部機無得deep sleep,有無試過restore factory settings? ...
leave 發表於 2016-4-29 12:44

由頭先個reply  到現在, 待手機已經由82% ->89%, 全程熄mon
( 我常用的wechat ,  whatsapp 以及outlook mobile)

我都去MIUI 社區反映過, 結果就係好快沉, 好多人反映耗電問題都被打沉

讚美的帖永遠置頂