大陸rom miui睇植入廣告,背面玻璃易碎,背後四角玻璃弧邊做功未夠貼合邊框(可接受)
小米所有手機mo ...
7喜 發表於 2016-4-29 01:47 PM

黃底上下bar 呢?
都唔明佢全線 機都有這問題。

via HKEPC Reader for Android

除咗一拗即斷重有咩缺點
patklchung 發表於 2016-4-29 13:32

其實最大缺點就係.....小米係大陸機, 所以明明係優點既都會變晒缺點.

小米note,我用緊,都只係比普通好小小。
如唔要求聽歌要ess dac , 華仔會較好。

via HKEPC Reader for A ...
stephen1029dog 發表於 2016-4-29 13:52

自己唔太聽歌, 但其他操作上如果單同小米note對比, 米5真係好好多...
自己之前都有用小米note, 操作已覺經常lag, 打一啲好普通既game又成日lag, 用左一排都賣走左,....感覺米note係小米其中一部最差既機, 當時講到勁一勁....米5就真係暢順得多..

當年用小米1都完全冇米note感覺咁差......

我用緊水貨版米5,用左1個月 個開機鍵同音量鍵都冇咩回彈既感覺!

我玩過小米5實機,小米note 紅米 note 我都有
係咪要買左小米5先有資格起度留言?

via HKEPC Ioni ...
7喜 發表於 2016-4-29 18:13

不如ching話我地知你用過咩Rom

國際Rom無植入廣告,旁邊power鍵設計好多機都係一樣,下次做左功課先
zoin0000 發表於 2016-4-29 13:49

MIUI 7.2 國際Rom 已經開始有廣告
只不過無大陸版咁多

自己唔太聽歌, 但其他操作上如果單同小米note對比, 米5真係好好多...
自己之前都有用小米note, 操作已覺 ...
rcyw 發表於 2016-4-29 03:59 PM

當然,你講緊粒u.801同820緊係差得太遠,但我講係係聽歌,外放方面。
聽歌同外放小米5比小米note差。
但華仔係機身做功方面係比小米高一線。用料方面尤其個mon, 同wifi, 方面。
如要打機多就選返820.

via HKEPC Reader for Android

MIUI 7.2 國際Rom 已經開始有廣告
只不過無大陸版咁多
letsplay 發表於 2016-4-29 18:47

ching個7.2是否4i 7.2.3.0

國際版我自己手上7.2.3.0有2部, 7.1.3.0有2部, 6.2.7.0有1部, 有2部大陸版1部問發版,1部普通版

627唔計, 713,723真係完全無廣告問題,