回覆  Mahdavikia
台版是申請二種
tse111 發表於 2016-4-30 19:18

所以估香港都有兩種?
但台灣好似仲未開賣

大陸唔係唔駛搶喇咩???
Mahdavikia 發表於 2016-4-30 18:34

10點開賣, 幾秒就冇晒

有貴版再考慮玩唔玩

有貴版再考慮玩唔玩
supermeone 發表於 2016-5-2 15:59

貴版都唔考慮,行貨無Volte

回覆 184# zoin0000

唔係好明, 點解會話港行唔支援volte但國水支援?
如果國水刷左香港個國際rom, 係咪又會變番唔支援?

回覆 185# yohoman0000

大陸版米5 VoLTE 只支援國內, 有VoLTE選項, 但香港都係唔支援, 就算刷國際版rom都一樣唔支援香港VoLTE...
遲啲出港版米5, 已問香港官方, 答現階段港版米5都係唔支援香港VoLTE, 所以就算大陸版米5遲啲刷港版米5 rom, 都一樣唔支援香港VoLTE...

可能小米5對落有部紅米note3....

除左粒u快d同埋相機好d之外...其他都無樣好過紅米n3...

好似仲要無得插卡...

識玩既一定係買n3啦...

今次佢真係自己打自己...

咁mi5 個camera點都會好過Note3掛......

回覆  yohoman0000

大陸版米5 VoLTE 只支援國內, 有VoLTE選項, 但香港都係唔支援, 就算刷國際版rom都一樣 ...
rcyw 發表於 2016-5-2 20:40

未有國際rom試真係唔知,不過香港小米客服的回覆你可以當廢話,

N年前經常話水貨機用國際Rom會點點點,紅米2個時話水貨用唔到香港4G,佢要人買行貨一定會咩都話點得,最多之後用CM Rom

未有國際rom試真係唔知,不過香港小米客服的回覆你可以當廢話,

N年前經常話水貨機用國際Rom會點點點,紅米 ...
zoin0000 發表於 2016-5-3 12:14

事實上佢哋係唔知。都係照睇 spec 答人