回覆 190# ok.

回覆 189# zoin0000

我都希望佢地答錯, 可以支援香港VoLTE就當然最好....

回覆  ok.

回覆  zoin0000

我都希望佢地答錯, 可以支援香港VoLTE就當然最好.... ...
rcyw 發表於 2016-5-3 22:50

港行硬體唔支援Volte,現在係等Rom出左Flash水貨,睇香港用唔用到Volte

米5呢個size真係幾啱揸手, 自己就多數用外置電充, 所以有冇得換電都冇問題... ...
rcyw 發表於 2016-4-29 11:10

長插好辛苦

港版有驚喜?小米手機 5 評測
港版 MIUI 7 飛走廣告

小米 5 出廠時已經預載較新的 MIUI 7 及 Android 6.0 系統,介面設計同大部分國產機一樣 - 不設 App Drawer,所有 App Icon、Widget 都放在主畫面之上,而部分 MIUI 的 App Icon 也會像 iPhone 般有即時更新功能,能顯示即日期、溫度等資訊。

至於 MIUI 為人詬病的植入廣告問題,來到香港總算有改善。小米 5 的港版 MIUI 已經飛走所有內置廣告,香港用家在打開日曆、音樂、天氣、檔案管理員等 App 時,唔會好似大陸版 MIUI 咁出現新聞、影片推薦等植入廣告,觀感好得多之餘,亦省下多少數據流量。

http://www.ringhk.com/news2.php?id=12793

觀感好得多之餘,亦省下多少數據流量 <------

如果個programmer lazy, 可能都係會照download, 只係最後唔show出黎,  等人check左 D apps唔會自己connect返去大6 server先好confirm....

回覆 194# stephen1029dog

明明跑分時有既新機, 電量測試時就消失左係咩意思

回覆  stephen1029dog

明明跑分時有既新機, 電量測試時就消失左係咩意思 ...
yohoman0000 發表於 2016-5-5 09:47 PM

佢出口術就更la.不過你睇下2k5買820值唔值囉。

via HKEPC Reader for Android

有咩問題?大陸賣唔哂當然要散貨,好賣既都賣到斷貨點俾好多機香港

依家有標準版,配置差唔多但 ...
妖米 發表於 2016-5-5 22:04

你可以試下在今天上午 10:00在中國小米網站搶不搶到。

福仁有賣,但炒價