以下網頁內影夜景幾乾淨,冇乜什訊。
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4546/206985/1/rv/huawei-mate-9-review/

via HKEPC Reader for Android

國行版日後可否flash 港版rom?
mate 8 可唔可以?

回覆 562# Tony9394

唔可以通刷

國行版日後可否flash 港版rom?
mate 8 可唔可以?
Tony9394 發表於 2016-11-16 23:57

Mate 8 國行、港行型號唔一樣,Firmware 唔可以互刷,相信 Mate 9 都係一樣。

via HKEPC Reader for H1512

我真係dllmch
Mate9一更新就即係畀人閹9咗
我仲要喺上海嘅華為實體店買嘅。記得佢有講過7日內可以换,但係 ...
himegoto 發表於 2016-11-16 20:36

ching, 我見有125版update, 可唔可以試下update左有無GMS CORE?

ching, 我見有125版update, 可唔可以試下update左有無GMS CORE?
fatwi 發表於 2016-11-17 08:12

去花粉睇完都係冇谷歌框架

去花粉睇完都係冇谷歌框架

andypson 發表於 2016-11-17 08:48

失望。。唯有繼續等。。

谷歌新的规定是2016年10月开始执行的,要求中国区版本不允许预制GMS Core(谷歌框架服务),而Gmail等Google应用的运行,需要此框架服务的支持。

所以,目前华为当前正和Google就协议的签订进行谈判,待协议签订后,会第一时间更新手机版本(预装GMS Core)解决此问题,请引导用户关注后续的版本更新。

那这 在这之前发布的android手机版本是可以预置GMS Core(谷歌框架服务),是可以正常使用google应用的。

相既質素唔覺得有幾突出..好一般.正常電話影既相.
再睇埋EXIF.. 1/4   ISO50