想搵部對焦影相快嘅電話

宜家用緊LG GPRO,都仲叫用到,但好多時影呀仔(2歲)都對唔切,影到好矇,所以想搵部影相快嘅電話。爬過文應該S7最快,但唔太想買三叔(自N7事件)。仲有咩機可選擇?

要求:5-5.5",可插卡(最好),唔要國內牌子。
請各位師兄推介,E排放假,買左可以有時間玩,THANKS!!!

唔係我想比,唉,咁影group photos 緊係人人攞自己部機去俾人影,但xperia z5真係慢好多

回覆  師奶股神
chromechan 發表於 2016-12-29 07:53 PM

佢後尾有改變bo,但都係睇佢,

回覆 49# 師奶股神
好多時影呀仔(2歲)都對唔切,影到好矇,所以想搵部影相快嘅電話。爬過文應該S7最快,但唔太想買三叔(自N7事件)
lowtemp 發表於 2016-12-28 11:31

s7啦.咁掂

回覆  師奶股神

簡單而言,你係建議樓主XZ或者S7?
chromechan 發表於 2016-12-29 07:43 PM

其他嘢冇意見,睇樓主喜好,
影夜景我會建議S7

回覆  師奶股神

你部a7 咁勁
wingkps2 發表於 2016-12-29 06:35 PM

呀wing, 冇講佢勁bo, 但真係未至於經常拉風箱,live view算係咁,冇得同dslr比

回覆 46# 師奶股神

簡單而言,你係建議樓主XZ或者S7?

回覆  師奶股神

你嘅意思係S7e喺tracking冇XP/XZ咁好?咁幾啱樓主喎,細路仔走嚟走去,tracking冇返咁上 ...
chromechan 發表於 2016-12-29 06:45 PM

未至於經常拉風箱
tracking XZ係好少少,前面有講,
但對焦咁快返,斷咗未再對過,其實影動態都唔會好大分别,唔係話差好遠

回覆 43# 師奶股神

你嘅意思係S7e喺tracking冇XP/XZ咁好?咁幾啱樓主喎,細路仔走嚟走去,tracking冇返咁上吓真心唔掂

A7對焦同A6300差好遠,冇得比較嘅,話晒a6300好似係一部可以秒A7嘅殘幅(聽攝影區班真●有錢高手講A7對焦好唔掂)