他跟的google, 或裝google 粵語都有同一問題。 快打慢打都出事, 試了幾部放在場的都有同一樣問題, 常 ...
latvia 發表於 2016-12-30 13:26

呢個應該係google問題,我用zuk 2 (cm rom) google 粵語輸入法都有同一問題。

老虎個部試過唔多發現你個問題,不過佢都轉左swype.
不過我唔明你出錯意思係乜?打a未出唔到a字?定打一個 ...
stephen1029dog 發表於 2016-12-30 13:29

佢意思係打字位長按一秒時轉左英文字下的數字符號字,其實google 輸入法都有少少問題,打打下字會轉位,一吾覺意就轉左數字,例如i字變左8, 所以要入去設定改

佢意思係打字位長按一秒時轉左英文字下的數字符號字,其實google 輸入法都有少少問題,打打下字會轉位, ...
hookcele 發表於 2016-12-30 01:41 PM

Google輸入法我覺一般般,標點符號 排版好複雜。我都轉左第2隻。

via HKEPC Reader for Android

老虎個部試過唔多發現你個問題,不過佢都轉左swype.
不過我唔明你出錯意思係乜?打a未出唔到a字?定打一個 ...
stephen1029dog 發表於 2016-12-30 13:29

應該是打o 字, 有時會變9字, i 變8 之類.
不關快慢事, 這才可怕.
店員看著都幫唔到我, 所以唯有退款.
Note 3 用同一個輸入法, 沒有任何問題.

肯換,肯試,肯退.......................已經係好負責任既公司........

在香港買了部5s plus, 因為部s7 耗電問題.
買了一天就想退貨. 結果拿回去旺角, 服務員很客氣, 但跟我說,  ...
latvia 發表於 2016-12-30 09:30

師兄
第一張相是否小米的維修人員同你拆開部機睇下有沒硬件問題?

你試吓用一日oneplus 3T然後退$

你搵到退$部門當你嬴!!

我果部除左間中自動reboot
有時仲會用用下突然收唔到訊,出禁止符號
過一陣先收到
大家有冇試過?

應該是打o 字, 有時會變9字, i 變8 之類.
不關快慢事, 這才可怕.
店員看著都幫唔到我, 所以唯有退款.
...
latvia 發表於 2016-12-30 14:55

輸入法版本問題,你吾更改設定,你之後用任何牌子的手機都會出現呢種情況