其實我睇1080既music video多, 只要色靚唔窒就得, 可以不要4k
阿呢 發表於 2017-1-13 15:58

$2.5k左右,5.2吋咁上下大,唔要國產牌子,要靚芒,基本上係冇機乎合到,最接近既應該係LG G5但out budget

$2.5k左右,5.2吋咁上下大,唔要國產牌子,要靚芒,基本上係冇機乎合到,最接近既應該係LG G5但out budge ...
jso77 發表於 2017-1-13 04:06 PM

G5 水貨都接近價位。

via HKEPC Reader for Android

其實我睇1080既music video多, 只要色靚唔窒就得, 可以不要4k
阿呢 發表於 2017-1-13 03:58 PM

你都係自己出一出去睇下試下先。
其實靚唔靚好睇個人口味。
有d人鍾意色水自然d.唔鍾意amoled.
相反又有人鍾意amoled夠艷麗。
重要你得2.5k買唔到用頂級mon旗艦機(行貨)

多小小1+3T國行

calvinleeabc 發表於 2017-1-13 14:03

1+3 個mon 靚, 笑左...
係我用過咁多部機個mon 最差

1+3 個mon 靚, 笑左...
係我用過咁多部機個mon 最差

mkboy76 發表於 2017-1-13 23:16

alomed得4k可接受
如2500 g5水貨最好

回復 25 #laisy1294

但係4k AMOLED, 係手機上未出

唔知佢覺得點爲之靚,vivid(amoled).. nautral(ips lcd) , 1080p, 2k,4k
唔知z5 premium仲賣緊幾錢
4k mo ...
derekq 發表於 2017-1-13 03:48 PM

amoled手機有sRGB screen mode match返主流色域

回復 27 #師奶股神

係,可以做到好相似
Technology唔同,始終都唔同

HTC m8算唔算?