想問LG維修+豐澤安心保

call咗豐澤安心保,佢叫我直接去搵LG,如果穩陣就先攞報價fax比佢哋再決定維修。

有冇師兄有經驗?直接維修咗先定仲要等豐澤?

利申:LG V10 用咗年半,用用下突然黑畫面,boot唔起(最叻見home screen跟住auto reboot)。

回覆  Free888
本來個版本係你先同凶宅講,之後佢地會同代理溝通(send保險公司文件俾嗰邊),然後先叫你拎 ...
cpk 發表於 2017-4-18 10:52

本來應該係。。但係宜家叫我直接去LG。。有D擔心

不過睇真D份合約,延長保養服務主任可以叫我帶貨物到授權維修中心。。

通常去到都要加錢買零件的
550d 發表於 2017-4-18 12:38

咁可唔可以問凶宅claim?

回復 5 #Free888

我12月試過用佢個安心保。要先打去凶宅報案,然後佢會叫你去LG報價,跟住Fax或email張報價單給凶宅,過兩日凶宅會打電話返嚟話ok,咁就可以拎去整,整完找數,攞返收據,email給凶宅,三個星期後就會寄返張支票給你。

via HKEPC Reader by LG G4

回復 Free888

我12月試過用佢個安心保。要先打去凶宅報案,然後佢會叫你去LG報價,跟住Fax或email張報價單 ...
Loft 發表於 2017-4-18 13:16

Thanks, 你有冇個email address?我冇fax機好煩

佢哋成日都叫人買佢嗰安心保,不過都係鑊氣嘢多。(我十年前都有買過,不過一cam錢就攪死你.....)