[開箱] 小米max2大陸版開箱(更新相機夜景拍攝測試)

求助,用唔到google play store,一直提示RH-01錯誤,唔知咩事,
有冇方法可以用到google play store??

update:用呢條link裝好google服務,http://www.miui.com/thread-8104971-1-1.html
然後再用go谷歌安裝器更新google play store,http://www.goplaycn.com/
終於用到google apps啦!
感謝22#及26#嘅兩位CHing。

居然俾我咁好彩,喺官方發佈會當日嘅造勢抽獎活動抽中一部小米max2,
由於佢地冇辦法寄落黎香港,搞左一大輪,由大陸正式開售等到港版都已經開售,部機先至到手。
今日搞左開箱先,之後會陸續做各種測試。

又係一種新風格?今次小米max2包裝嘅正面凈係得一個小米logo。右上角寫住4GB(RAM)+64GB(ROM)。

打開包裝之後,首先第一眼就見到說明書同埋小米max2。
(一開盒就望到說明書好似擺錯位,望到機身下面有擺放說明書嘅位置)

配件全家福。跟機有type c線同埋火牛,卡針夾喺說明書入面。

小米max2正面似放大版紅米note 4X,背面......唔似小米?
鏡頭冇凸起,抵讚。

機身側面嘅按鍵、插孔擺放位置冇乜特別,機頂有紅外線發射器。
其實機底咁闊,點解唔可以將耳機孔放埋喺機底?
機身整體做工幾好,只係天線部分嘅質感同iPhone一樣咁差。

同小米2S比,小米max2非常大部。
機背唔跣手,單手揸住都唔怕跌。

開機set好之後就用得。
android版本係7.1.1。

開箱去到呢度就完啦,其他測試陸續有來。

——————————————————————

下面開始就係測試部分啦。

1、跟機火牛測試

跟機火牛支援QC3.0,咁就順便試下佢啦。

接駁測試器,輸出完全達標,應該足料。

駁住小米max2,自動開啟快速充電模式。

2、跑分

雷兔兔跑分,達到6萬+

androbench2,讀寫速度都算幾快。

geekbench2完整跑分結果。

3、相機

同m3 note對比如下:

講真,日間唔覺得小米max2影相有咩特別嘅優勢囉......

夜景表現好似唔差?(點擊圖片可查看大圖)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔買港版?

唔買港版?
calvinleeabc 發表於 2017-6-29 15:57

呢部唔使錢。

回覆 1# hk133
師兄可以試玩天堂2 革命 設定遊戲品質高,睇下順唔順?
THX.

回覆  hk133
師兄可以試玩天堂2 革命 設定遊戲品質高,睇下順唔順?
THX.
tuff 發表於 2017-6-29 16:39

等我裝好google全套服務先算啦,睇黎有排裝......同埋可以參考其他同樣用S625處理器嘅手機。

師兄教埋裝 google play  

成個ROM FLASH返做香港版冇咁多小問題...

等我裝好google全套服務先算啦,睇黎有排裝......同埋可以參考其他同樣用S625處理器嘅手機。 ...
hk133 發表於 2017-6-29 17:02

直接用國際Rom唔好??

回覆 7# 阿華田

可以直接刷global rom?聽講宜家小米機刷rom要解鎖。

直接用國際Rom唔好??
zoin0000 發表於 2017-6-29 17:24

試左,佢唔俾我刷global rom。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊