中國Amazon買手機

請問有無ching試過在中國Amazon買手機?
手頭上無內地銀行戶口
用咩方法比錢好D?
如果用支付寶比錢
係用支付寶香港定支付寶中國?
我已經一排無用支付寶中國, 依家仲有咩方法可以增值?

請問有無ching試過中國Amazon買手機?
手頭上無內地銀行戶口
用咩方法比錢好D?
如果用支付寶比錢
係用支付寶 ...
sailoralan 發表於 2017-7-18 20:15

一定係大陸版支付寶

Amazon中國應該都可以用visa/master/銀聯...卡, 最多比多少少手續費, 如冇支付寶就一定用卡最方便.

Amazon中國應該都可以用visa/master/銀聯...卡, 最多比多少少手續費, 如冇支付寶就一定用卡最方便. ...
rcyw 發表於 2017-7-18 20:27

試下,謝謝

Amazon中國應該都可以用visa/master/銀聯...卡, 最多比多少少手續費, 如冇支付寶就一定用卡最方便. ...
rcyw 發表於 2017-7-18 20:27

試左唔得
不支持境外信用卡

試左唔得
不支持境外信用卡
sailoralan 發表於 2017-7-18 21:45

銀聯卡都試過唔得?!

中亞買野最好有內地銀行卡,一係自提,貨到付款

via HKEPC Reader for Android

中亞買野最好有內地銀行卡,一係自提,貨到付款

edenli 發表於 2017-7-19 08:56

深圳我唔係咁熟路
請問有無邊個現金自提點係比較理想D?

支持的外资银行(13家)
https://static.95516.com/static/page/913.html

回復 8 #sailoralan

我住屯門,近深圳灣,所以有時去開順路去南山郵局拎,亦試過廣州某便利店拎,其他唔太清楚
因為要訂d書中亞先有才揀佢,建議手機果類可以多看京東/淘寶,京東可用銀聯,淘寶可用支付寶hk,方便很多