有咩方法將所有手機上顯示嘅簡體字變成繁體字?

而唔係淨係網頁

刷ROM

Root完機再安裝'愛字體'再裝全繁字型,如果無得root嘅就唔洗諗了.

利申:由Root左嘅GP2轉會去無得root嘅V20

via HKEPC Reader for Android

以前幫家人部歐洲水機用過morelocale轉繁中, 個apps係google play到有, 教學參考以下

http://tws2872.pixnet.net/blog/p ... %E6%A9%9F%E5%85%8D-

以前幫家人部歐洲水機用過morelocale轉繁中, 個apps係google play到有, 教學參考以下

...
W.H.Y. 發表於 2017-7-19 11:35

4.4 已經封咗呢個權限,唔root做唔到

轉字都還好,7.0啲app 有啲直接出英文唔出中文字,直頭無得攪(除非轉簡體語系)真係俾google玩死。

...
W.H.Y. 發表於 2017-7-19 11:35 AM

你依個唔係淨係轉手機語言咩?
但我要嘅係所有字都轉成繁體喎,即係即使係大陸app人哋原本係寫簡體都變繁體喎

轉字都還好,7.0啲app 有啲直接出英文唔出中文字,直頭無得攪(除非轉簡體語系)真係俾google玩死。 ...
magiccat 發表於 2017-7-19 12:39

唔知係唔係西方世界知香港人好中意中英夾雜(Well, 我覺得呢個view唔係ture囉)

由Windows到Android再到iOS, set繁中香港, 好多program都會出英文。 set繁體台灣就正常咖喇!

你依個唔係淨係轉手機語言咩?
但我要嘅係所有字都轉成繁體喎,即係即使係大陸app人哋原本係寫簡體都變繁 ...
okt04125 發表於 2017-7-19 12:48

OS同APPS 2樣野黎,睇APPS本身有無多國語言

OS同APPS 2樣野黎,睇APPS本身有無多國語言
markey 發表於 2017-7-19 13:21

就係有部份apps, OS set左繁中香港, default 就出英文

我梗係知兩樣嘢啦。。。。。。