[操作疑難] 八達通SIM卡問題

依家幾個台都有提供八達通sim卡服務
但唔知有無師兄知道該網絡供應商停用後,原本張八達通可否繼續使用?
定系要有網絡供應商服務,八達通sim先可以正常運作?
無的話同普通sim卡無異?

但唔知有無師兄知道該網絡供應商停用後,原本張八達通可否繼續使用?
...
suna 發表於 2018-1-22 23:01

CSL 嘅 7仔八達通sim儲值卡,已過期,插落手機收唔到CSL 訊號,八達通功能係正常嘅。

因為個憑證係儲存係張SIM入面, 同個台無關
所以只要你仲有KEEP住張電話卡(就算比人停左卡)都仲可以用

...
suna 發表於 2018-1-22 23:01

依家除咗CSL外, 重有邊個台有八達通SIM卡? thks

ccken99 發表於 2018-1-23 00:16

上年太陽台,可以加錢出八達通sim(好似$50,但我無加到)

via HKEPC Reader for Android

上年太陽台,可以加錢出八達通sim(好似$50,但我無加到)

via HKEPC Reader for Android ...
kwanyan 發表於 2018-1-23 07:21

我上星期係太陽台見到個男人去換八達通Sim,職員幫佢登記咗話要等一個月先有咭攞

ccken99 發表於 2018-1-23 00:16

http://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/mobile-sim/index.html

根本就係香港電訊旗下公司

而家長期都冇貨。。

而家長期都冇貨。。
andy12001 發表於 2018-1-23 10:41

試下去d遠小小嘅7仔搵下 , 我兩星期前係元朗地鐵站買咗張

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

根本就係香港電訊旗下公司
max918 發表於 2018-1-23 10:24

其實到宜家點解都淨係得香港電訊出八逹通 sim
係八逹通無心搞, 定分成唔夠吸引