[操作疑難] 小米舊機已過保, 原裝換爆 mon 大約幾錢?

如題, 雖然部機都好舊, 但想問下拎去小米換 mon 大約要幾錢? 好似係 4.5 吋細機
thank

如題, 雖然部機都好舊, 但想問下拎去小米換 mon 大約要幾錢? 好似係 4.5 吋細機
thank ...
martinnitram 發表於 2018-1-28 20:58

http://www.mi.com/hk/service/materialprice/
自己查看。

自己查看。
mdws2002 發表於 2018-1-28 21:00

Thank, 睇 model 係  HM 1W, google 完係 紅米1 聯通版?
紅米手機1 4G 顯示屏類 計埋要過 $400, 咁都係用到算.

thx

Thank, 睇 model 係  HM 1W, google 完係 紅米1 聯通版?
紅米手機1 4G 顯示屏類 計埋要過 $400, 咁都係用 ...
martinnitram 發表於 2018-1-28 21:09

其實都係㗎。
有陣時啲舊機唔係唔想救返嚟用,但係救返嘅價錢,都真係唔太值囉……

紅米手機1 4G 顯示屏類 計埋要過 $400, 咁都係用 ...
martinnitram 發表於 28/1/2018 21:09

淘返嚟自己換囉
好易拆咋嘛

自己查看。
mdws2002 發表於 2018-1-28 21:00

請問顯示屏更換通常要多久?

回覆 5# mdws2002

無辨法,香港成本高,如果識自己換,淘一塊自己換。

請問顯示屏更換通常要多久?
PP 發表於 2018-1-28 21:58

我呢啲非熟手人士大約半小時至一小時不等, 視手機複習程度而定, 但想快的話貴少少買屏幕总成帶框, 會整少好多野同慳返唔少時間的!

紅米手機1 4G

壞左根本唔值得花錢花時間整