個SD 槽係唔係同其中一張SIM卡一齊? 即是插了兩張SIM卡就唔可以插SD卡?

MS 只係從Nokia 買左專利共享
所以 pureview專利權 重係Nokia 手上
starone 發表於 2018-2-26 16:29

pureview賣咗喇,唔係共享

你當個fireware俾左google搞,即=Windows mobile 咁,副廠都係MS派更新,IOS都係不過無副廠

新模式 ...
DGCNYO 發表於 2018-2-27 11:07

Nokia 8  包你3年更新

回覆 59# DGCNYO

其他廠都係ANDROID ,不過有自己UI,同自家APPS

但又有人話自己APPS 同UI大食

7 plus貌似唔錯 唔知香港要等幾耐

via HKEPC Reader for Android

7 plus貌似唔錯 唔知香港要等幾耐

OrangeCC 發表於 2018-2-28 11:29

係喎,Nokia  hk  fb 都無乜消息。

回覆  DGCNYO

其他廠都係ANDROID ,不過有自己UI,同自家APPS

但又有人話自己APPS 同UI大食 ...
jackytkh 發表於 2018-2-28 11:04

做多錯多
和DIY PC 比廠機少一堆軟件一樣

回覆 67# Squall-Lucifer

係

NOKIA 7+ 幾正,唯一唔好係內存係eMMC 5.1

是不是會出返bandana

Microsoft 當初收購Nokia 手機設備部門時pureview 技術是賣斷給微軟的。

而pureview 三大人物, 始創人 ...
corolla2003 發表於 2018-2-26 22:12

我認為真正既PureView只有808同1020呢兩部用40MP大CMOS既機,之後果D只係掛名呃飯食。