[操作疑難] 有冇人試過唔小心del咗成個相folder

屋企人洗相時唔小心將gallery入面個相機folder洗咗
想問下有冇方法復原?
其實有冇得避免, 因為我覺得依個情況好易發生,
電腦起碼有個回收筒還原..

之前自己試過比部and機發神經一晚洗晒D相之後先知backup嘅重要性,後悔點解唔早D用google photos

playstore 尋 > Dumpster

playstore 尋 > Dumpster
imax 發表於 2018-3-3 17:20

想問下delete咗之後先裝復原到嗎?如果del咗再影新相會唔會overwrite咗D舊相?因為暫時冇機試唔到住

想問下delete咗只後先裝復原到嗎?如果del咗再影新相會唔會overwrite咗D舊相?暫時冇機試唔到住 ...
hayowazzup 發表於 2018-3-3 17:34

佢係回收桶咋

想問下delete咗之後先裝復原到嗎?如果del咗再影新相會唔會overwrite咗D舊相?因為暫時冇機試唔到住 ...
hayowazzup 發表於 2018-3-3 17:34

個app唔錯, thnx

睇黎復原機會渺茫

以後醒d,淘個無限drive,全自動永久backup

via HKEPC Reader for Android

樓主試完結果點?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

有免費嘅電腦軟件可以恢復相片(前提係你唔好再寫入數據落手機/記憶卡,否則可能冇辦法復原)
個名叫recuva,試過用佢救翻記憶卡入面嘅部分資料。