冇nfc 用唔用到Android pay. Google pay?

唔該幫幫忙解答一下

回覆 1# feifei22
用唔到

唔好咁懶, google pay 有使用說明, 得幾行字都唔睇下??

個人經驗:
手機換mate10後,有 nfc開始使用電子錢包,之前覺得用八仔已 ok,因已 link信用卡增值會有積分…
現在95%使用支付寶,因有 coupon即減及勁多優惠,餘下使用八仔,wechat pay/Google pay使用量是0(因沒有優惠)
所以其實 nfc不是必須的,但有總好過無

之前支付寶 link中銀卡有$50coupon for淘寶,原來去7仔買野也可即扣來用,另外每次用支付寶有一印花,滿3個印花又即扣$5,每個月可扣$25,我經常要去 M記/百佳/7仔/OK買野,扣扣下就係$…

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# feifei22

拍卡唔得,如果透過機內Google Pay進行付款嘅程式就可以,例如uber

個人經驗:
手機換mate10後,有 nfc開始使用電子錢包,之前覺得用八仔已 ok,因已 link信用卡增值會有積分… ...
mingming19 發表於 2018-3-6 00:11

師兄,你係咪回錯post?

傳送門:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

師兄,你係咪回錯post?

傳送門:
jacky_chua 發表於 6/3/2018 01:24

佢用埋D大陸機+大陸支付
真係打手味濃

佢用埋D大陸機+大陸支付
真係打手味濃
hahahalpc 發表於 2018-3-6 08:19

應該係支付佬打手,之前wechat pay明明有一埋優惠都話冇,好低質。

應該係支付佬打手,之前wechat pay明明有一埋優惠都話冇,好低質。

via HKEPC Reader for Android ...
woodywalker 發表於 2018-3-6 08:51

9成9係…叫人每用一次支x寶可以攞一個印花(實情係每日只可攞一個印花),用開支x寶都識玩互射啦,點會付款攞印花

回覆 8# woodywalker

人地問g pay, 都唔係問支付寶, 真係9唔搭8......