睇完呢一波新機發佈, 我只能將人生所有希望放落三星S10

總括來講呢一年新機冇一部滿意, 用amoled但只有FHD+個人覺得絕對係粒粒芒不能接受, 得mate20pro先用2k屏但M額+太大部, 等緊s10細機, 希望s10外型有所突破屏佔比超過90%

我用緊 s9  
都係set 1080
2K同1080  唔覺有咩分別

via HKEPC Reader for Android

我用緊 s9  
都係set 1080
2K同1080  唔覺有咩分別

free6836 發表於 2018-11-1 10:47

我覺得有分別, 雖唔算明顯但睇得出
s9既size用1080都還好, 但今年絕大部份新機成6.x吋mon仲用1080真係太粒粒了

總括來講呢一年新機冇一部滿意, 用amoled但只有FHD+個人覺得絕對係粒粒芒不能接受, 得mate20pro先用2k屏但M ...
jso77 發表於 2018-11-1 10:40 AM

超過90%到時就係M額。

超過90%到時就係M額。

stephen1029dog 發表於 2018-11-1 11:10

應該唔會M額掛?  三叔暫時見唔到有機係M額!  佢應該收埋大把黑科技冇拿出來, 睇下S10會唔會轉死性比多D野我地睇

好似20x 大螢幕fhd遠比細螢幕2k睇得舒服得多。但賣到5 6千都係比fhd . 真係好多人接受唔到。原因可能三星 mon 賣得太貴。根本唔想比最好貨比對手。但boe同 lg 又唔爭氣。

s10 應該都係同s9 一模一樣,只係換粒s855,同鏡頭

samuelxx 發表於 2018-11-1 11:43

我估...除左新cpu
可能參考某牌既水滴設計
另加4鏡頭
更快既flash memory
更貴既價錢

samuelxx 發表於 2018-11-1 11:43

唔係掛?  前兩代s8s9都已經同款, 去到s10點都有突破掛? 唔係點同對手競爭?

好似20x 大螢幕fhd遠比細螢幕2k睇得舒服得多。但賣到5 6千都係比fhd . 真係好多人接受唔到。原因可能三星 m ...
v908 發表於 2018-11-1 11:39

應該唔係唔想比好貨對手, apple都買到三星頂級amoled, iphone xs個mon質素甚至不下於三星本身既旗艦機, 我相信只要你比足錢三星一定賣比你, 問題係有邊間廠D機可以賣apple既機價?