問意見, 有冇人用過NOKIA 8 SIROCCO?

問意見, 有冇人用過NOKIA 8 SIROCCO?
對NOKIA有咩評價?
人在澳洲, 見到NOKIA 8 SIROCCO (835+6+128GB) AU$55X, 計落唔貴, 有少少心動.
本身用緊SONY XA1, 對SPEC要求不大, 但見128GB(心動之處), 方便好多.
THANKS

用緊..................
NOKIA 8 SIROCCO 係一部sell  "製作工藝" 嘅招牌貨
不銹鋼外框 + 玻璃機背外觀非常靚
而且部機算幾薄吓, 唔似三星果d 四邊薄中間厚果種脹爆感
基本上部8 SIROCCO 揸上手係會比到你 "嘩" 一聲嘅手感

至於新機出果陣個spec 一定唔値$5XXX
不過依家跌左價又另計

不過可惜係8 SIROCCO 影相真係比唔上Lumia 年代嘅旗艦
有應証係一回事, 但始終無左西徳菜直接技術支援真係失色不小............

如果你係用Sony XA1.................
換8 SIROCCO 已經係大升級了
去找部實機揸上手玩吓試吓値唔値升級換機啦

用緊..................
NOKIA 8 SIROCCO 係一部sell  "製作工藝" 嘅招牌貨
不銹鋼外框 + 玻璃機背外觀非常 ...
HAKAIDER 發表於 2019-1-1 17:37

師兄, 請問虛擬鍵可隱藏嗎?

師兄, 請問虛擬鍵可隱藏嗎?
MD2012 發表於 2019-1-1 20:15

我部行機就唔得
Mobile01 開箱都話唔得
但見大陸網介紹話可以隱藏虛擬鍵變全手勢操作
可能係rom 問題

https://itw01.com/VST42E8.html

太薄加曲邊唔太好jar手,我就加返個殼,但就方便袋係褲袋

via HKEPC Reader for Android

我部行機就唔得
Mobile01 開箱都話唔得
但見大陸網介紹話可以隱藏虛擬鍵變全手勢操作
可能係rom 問題

...
HAKAIDER 發表於 2019-1-1 21:54

明白! tks 師兄! nokia 機好靚, 但唔能夠收起虛擬鍵感覺真係爭少少~~~~~

回覆 2# HAKAIDER

多謝意見, 依家心動多幾下

見部機唔係長條MON, 又無低能M字額, 設計又幾靚.
又有金屬身, 拎上手感覺硬淨.

呢部我睇中好耐

可惜現役U11冇病冇痛冇借口換機 (佢spec幾乎同U11一樣)

呢部我睇中好耐

可惜現役U11冇病冇痛冇借口換機 (佢spec幾乎同U11一樣) ...
khokk2005 發表於 2019-1-2 10:25

要買好買,應該出面唔會咁多地方仲有賣

要買好買,應該出面唔會咁多地方仲有賣
umbrella2714 發表於 2019-1-2 11:42

之前csl網店做過一次限量特價27XX

可惜搶唔到,如果再貴啲,就不了