小米問題就係太多太多版本..點更新都搞唔掂.

真係咁勁?  我搵日去玩下佢哋 demo 機先

大約六七年前,嗰時嘅華為機真係屬於平價機(無論形象同 ...
zoulo 發表於 2019-1-10 09:14

我都覺誇張咗
華為低,中高階機低用,但旗艦機我又唔覺得值咁貴,如mate20 pro, 樣係幾靚,但影相仲差過p20 pro, 又綠mon等等,係退步之作

via HKEPC Reader for Android

回復 100 #呆呆的聰

依家唔同舊時

我家人部紅米 5 plus, 上年初買時 android 7, 前排有得升上 an 8

睇下係人玩機定機玩人. 好多人堅持一個品牌真係因為用開果個 UI 習慣唔想改來改去. 我有同事換機都一定要 ...
edwardlee 發表於 2019-1-10 10:49

咁同果粉有乜分別

其實我都等緊APPLE幾時會有新意俾我, 我就會轉返用IOS

咁同果粉有乜分別
aleck_choi 發表於 2019-1-10 14:16

無分別架, 但不能否認呢個係其中一個留客的策略. 問題係個客有幾依賴呢個優點. 如果有. 咁就會大大加重個客轉牌子的難度.  所以要睇個客自己.

我都覺誇張咗  
華為低,中高階機低用,但旗艦機我又唔覺得值咁貴,如mate20 pro, 樣係幾靚,但影相仲 ...
fever456 發表於 2019-1-10 13:48

講緊個rom喎

去下載個app就得啦
leungzboy 發表於 2019-1-9 19:43

咩app? 有miui咁好?用

係啦,你講到啲 重點喇。  其實我都想試下華為,但就係驚佢個 ROM 唔夠 MIUI 好。 ...
zoulo 發表於 2019-1-10 08:54

我用緊 honor8xmax
比。小米 mix更好 更顺
現在變做主力機

講緊個rom喎
IIII 發表於 2019-1-10 18:01

講開又講啫,唔通所有回覆每一句都要提到rom咩?