咩app? 有miui咁好?用
水藍 發表於 2019-1-10 19:31

Google play打“雙開”一大堆app

如果有人同你講, MIUI 前身係由 FLYME ( 早期MEIZU 上還沒名字 ) 衍生出來
你會信嗎? ...
Kis`s 發表於 2019-1-9 17:31

你唔係講魅族m8掛?
我敢講MIUI係直接跟Apple囉

由紅米note1 用到note5 , 最後轉左華為note10 .
2者系統都係好用 , 無乜唔慣

睇下係人玩機定機玩人. 好多人堅持一個品牌真係因為用開果個 UI 習慣唔想改來改去. 我有同事換機都一定要 ...
edwardlee 發表於 2019-1-10 10:49

我有個同事都係咁講,之前一直叫佢換機,佢都只係留意三星,話其他機用唔慣。
但係又唔知點解佢近期又對部華為P20有興趣喎………

你唔係講魅族m8掛?
我敢講MIUI係直接跟Apple囉
gserli 發表於 2019-1-10 22:44

依家就一定係跟足 apple + 見人有咩新 idea 就加插
我係講當年雷軍同黃章交好個期, 雷軍日日都會去魅族拜訪.....
當年 M8 仍在研發中....直到 M8 發售後 M9 發售前.....網上就流出初代 MIUI.....
由介面到操作....似到呢....我真係唔想講野

最後黃章指責雷軍盜取魅族機密 ( 其實我覺得係自己黃章蠢....當雷軍係兄弟咩都講 )
雷軍正式同黃章反面 !!!
MIUI初版幾代後,對智能手機咩都唔識既雷軍之天才之資僅用一年時間就出左第一部小米手機....
抵佢今日咁成功

以上信不信由你

2017年雷軍又突然回憶往事.....又比大陸媒體拎黎出新聞
https://kknews.cc/zh-hk/tech/x5g365o.html

因為用咗7年,我都想離開呢個comfort zone,走出去睇下個世界變成點,所以我先出post問

via HKEPC Reader ...
zoulo 發表於 2019-1-9 12:35

無用過佢既電話亦都唔諗住用, 走出小米COMFORT ZONE真係難聽過粗口,
佢無腦無CONNECTION無PRIVACY 既用品會考慮,買過佢尿袋.
如果佢股價PE低過APPLE會考慮買佢既股票~

MIUI咪又係美國ANDROID
可以有乜困難

自己用,只有自己親身感受才最清楚。

將小米/紅米,改刷第三方ROM, 自行感受一下就知。