我都會買中低檔小米俾工人用
前後都買過三部紅米俾工人都從未死機(一千~二千內)

相反曾買過一部華為中 ...
tata211 發表於 2019-1-9 12:08

你買埋電話俾工人咁好?我工人用iphone的,我懷疑佢重多錢過我。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

Just the opposite, using LG(3), Vega(2), Samsung(4) for over 1x years, and change to Xiaomi for less than 3 years, Note 4x & Note 5.
For UI, I feel this ways: Vega > LG > Samsung > Xiaomi but frankly speaking, all are easily used, not need to spend time to adopt when change phone. Battery Xiaomi the best, now at least 2 to 3 days to charge once (with playing game 1 hour / day).
My wife using Huawei, UI I feel difficult to use, especially settings. eg. spend some time to find out hot spot password

我老豆用小米,唔夠1年轉戰華為mate 8
小米過比老媽用左1年死電,落命令唔要再用小米,為有轉買help this company U11 eyes
兩個依家用得好開心,最緊要U11 Eyes影相堅靚

紅米用左5-6年,剛轉魅族

ui用落差唔多, so far 幾好

係咪搞笑 小米最5好嘅就係 MIUI.

你買埋電話俾工人咁好?我工人用iphone的,我懷疑佢重多錢過我。

(由 HKEPC Android 手機版 發出) ...
new68u 發表於 2019-1-9 13:46

你工人靚唔靚先
宜家好多賓賓放假去做兼職
做2單..好過糸屋企做成個禮拜

小米機換sim卡就要send SMS ,淨係呢個功能已經夠嘔心, 有冇辦法熄咗佢?

via HKEPC Reader for Android

小米機換sim卡就要send SMS ,淨係呢個功能已經夠嘔心, 有冇辦法熄咗佢?

via HKEPC Reader for Android ...
edenli 發表於 2019-1-9 14:58

Never occur when using Note 4X & Note 5. I do not activate any Xiaomi account

via HKEPC Reader for Android ...
edenli 發表於 2019-1-9 14:58

我停左手機打出sms功能

回覆  zoulo

的確好難轉~ 而家用緊MIX 2S, 影相尚可, 但太太成日話我影D相色水唔靚, 因此雖然明知華 ...
tata211 發表於 2019-1-9 11:56

女人唔識分真實物色水

鍾意濃烈色水

你 set 高啲飽和度咪得囉