小米F1同Mate20X影相對比

估唔倒小米F1影相仲靚過M20X, M20X影人又白又蒙, 明明sensor大成倍

https://photos.google.com/share/ ... 2MxVTFJcWR1WVBRdlZB

F1的色水味道有時好過我部主機s9+. 😅😅😅 旗艦殺手來的。

之前唱淡,呢排又利好。

前排有人彈頻道不足同所謂燒印。

之後 Mix2s $2560 即刻無曬優勢,依家又有人出黎唱套套分數高同影相靚。

太巧合,望住呢杯青島,我真係睇唔透。

via HKEPC Reader for Android

之前唱淡,呢排又利好。  

前排有人彈頻道不足同所謂燒印。

之後 Mix2s $2560 即刻無曬優勢,依家又有 ...
HM4139 發表於 2019-1-20 09:57

上網見倒同大家吹下水姐, 你睇個日期都係呢幾日先影
剛發現部F1原來用pixel 3 google camera mod影的, 唔怪得M20X不敵
講開又講, 華為相機算法真係浪費左D靚硬件
我部mate10轉左用 pixel 3 google camera mod影相, 明明只係用倒單鏡頭, 但影出來的相同華為原生相機差天共地, 不論細節, DR, 立體感, 通透感, noise, Gcam都屌打華為原生相機, 特別係前置鏡頭影相效果可以用天與地去形容, 直頭好似換左手機咁
咁一缺點就係Gcam好食電, 部mate10已經4000mah, 開住Gcam影3個鐘就由100%跌到30%
pixel3果D得3千mah真係唔知點用

f1 用google gam 影兩張就會lag機..要入相薄再開,根本無用..

華為場境AI優勢被隱藏(複雜光/低光場境)
用Google cam app既就廢話一堆...你話唔係刻意真係搵鬼信

華為場境AI優勢被隱藏(複雜光/低光場境)
用Google cam app既就廢話一堆...你話唔係刻意真係搵鬼信 ...
Kis`s 發表於 2019-1-20 20:07

個人使用感受, 華為算法就係好油畫, 我唔知你係咪華為用家, 用過華為機未

個人使用感受, 華為算法就係好油畫, 我唔知你係咪華為用家, 用過華為機未 ...
paul0923 發表於 2019-1-20 21:10

你話係就係!你好好用你部F1..... 打敗 Sony a73指日可待

你話係就係!你好好用你部F1..... 打敗 Sony a73指日可待
Kis`s 發表於 2019-1-20 21:19

阿哥仔, 你係冇睇我寫乜定唔識中文阿, 我講左我係華為Mate10用家, 何來F1阿
你要反小米係咪都攪清攪楚先呢? 攪到依家咁你話你幾咁肉酸呢

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係!係我睇錯!請你繼續
你開左哩個POST一日....有幾多人覆你就知你成功啦
你繼續認為我係華為用家或打手啦