大屏手機, 2199 榮耀note 10

想買部中低價大屏手機,
見過榮耀8X max都不錯, 但好似無nfc
剛見到淘仔 honor note 10, 人仔2699-500 (只限這兩天), 值得入嗎?
性能似乎比8x max更好, 電量又足

用途: messaging, 簡單打機, 睇片, 要nfc

之前無乜研究, 兩天時間有限, 想請大神賜教...

暫時有兩部考慮中 ( 6gb ram):
8x max ($1699), or note 10 (2199)?
(to be clear, NFC preferred but not necessary.)

暫時有兩部考慮中 (prefer 6gb ram):
8x max, or note 10?
(to be clear, NFC preferred but not necessar ...
lam5178 發表於 2019-1-22 03:18 PM

Note10.

via HKEPC Reader for Android

8x max 無nfc 不過有真3卡。

8x max似乎新些, 但效能是note10好, 對嗎?
但好似望落去, note10上下兩條邊粗些

要大MON就NOTE 10
又有NFC
之前睇中係6GB 版本

唔急就可以留意下衛信遲下會唔會有行貨
因為佢而家有一部細機 10 係鋪頭賣緊
職員話係真正香港行貨,未知遲下會唔會入更多MODEL行貨

個人建議價錢差不多就買行貨

樓主要nfc做乜?榮耀碌10如果單單為8達通增值就冇問題,孤高pay就唔得,8達通sim就未試過。

利申:用緊

要大MON就NOTE 10
又有NFC
之前睇中係6GB 版本

唔急就可以留意下衛信遲下會唔會有行貨
因為佢而家有一部細 ...
kim702 發表於 2019-1-24 03:53

好建議,謝謝。
我都發現淘仔同港水差不多。
等下行先

樓主要nfc做乜?榮耀碌10如果單單為8達通增值就冇問題,孤高pay就唔得,8達通sim就未試過。

利申:用緊 ...
alanszeong 發表於 2019-1-24 04:51

謝,主要都是增值,但無孤高pay又差些,再等下先

昨天福人見到6+128 $2820