米粉自 High 的小米摺機被揭造假!小米:我沒有說手機是我的

米粉自 High 的小米摺機被揭造假!小米:我沒有說手機是我的

養成一種習慣就真係好難改

小米聲明邊到寫"我沒有說手機是我的" ?

"柔性折疊式屏幕設計是小米和供應鏈合作夥伴聯合開發的成果"
有咩問題? 好多廠都係買人地既MON,  佢用到自家品牌出到摺MON機就得
除非佢齋吹, 今年都出唔到就話可以盡情恥笑姐

BTW 已有相關討論, 又開新POST?
https://www.hkepc.com/forum/view ... page%3D2&page=2

小米聲明邊到寫"我沒有說手機是我的" ?

"柔性折疊式屏幕設計是小米和供應鏈合作夥伴聯合開發的成果"
有咩 ...
jacktsui 發表於 2019-1-26 12:10

我諗, 同"小米有黑科技" 一樣, 將高通U 所有新技術 用言語技巧 "歸" 入小米自有科技
今次情況一樣......小米只是手機生產商,技術在於整合,但用了"攻克"字眼.....(都係同一套方案,間間肯比錢買都一樣)
刷個UI, 放條低質片.....打刷邊球令人誤會,難免會比人嘈.....

不過,對於雷尊....爾等都慣了

好正常者

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

我諗樓主見到個標題已經趕住出post踩啦內文都懶得睇,編文個作者仲自已幻想整句[幾時有話部機係我]出黎屈人,盲反搞到有埋妄想症而家邊間廠唔係買技術架?咁小米真係整左部機出黎有話係工程機喎請問做乜野假?你話如果段片係電腦特效就話造假姐,真係九唔搭八,成件事似柔宇條友唔抵得因為佢地果部又厚又柒

柔宇科技宣布推出全球第一款折疊式手機

許多見過這款折疊式手機的分析師表示,FlexPai的使用仍處於折疊式手機早期發展階段,這也是其不願意在美國進行銷售的主因。因為螢幕折疊時,並不能夠很平整對折,而會產生非常厚重的感覺,這與智慧型手機的輕薄設計風,有很大差異。另外,當該裝置進行折疊彎曲時,該軟體似乎不能夠快速反應,進而顯示器會出現幾次的閃爍情況,這對於一般消費者來說是很難接受的。

柔宇科技副總裁樊俊超在朋友圈炮轟小米......酸人地

柔宇科技宣布推出全球第一款折疊式手機

許多見過這款折疊式手機的分析師表示,FlexPai的使用仍處於折疊式 ...
stephen1029dog 發表於 2019-1-26 15:03

外國廠可能已經有相關技術

只係人地覺得產品未係好成熟

所以唔會發表住

但某國廠以為自己技術領先世界

就趕住出嚟認屎認屁

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

已成常態,已經腐爛,冇得救。

其實養成習慣是樓主

小米嘅聲明已經講得好清楚,“小米雙折疊手機是小米自主研發的創新產品。這款手機的柔性折疊式屏幕設計是小米和供應鏈合作夥伴聯合開發的成果。雖然折疊式柔性屏幕是折疊手機的關鍵組件,但屏幕以外還涉及機身結構、堆疊、零件定制、交互設計、系統調配等多個不同關鍵創新範疇。以上各項皆是小米在雙折疊手機研發的自主創新成果。

唔知呢個網站係點樣解讀,先可以得出“我沒有說手機是我的”呢個總結。所以話今時今日做媒體真係容易。

完整聲明如下: