過熱導致觸控亂跳

我部樂視2如果開太多apps, 曬太陽令mon太光而導致機身過熱,觸控就會自動亂咁點,要熄mon再開過。部機7舊水買番黎有小毛病可以接受,但google一下,發覺helpthiscompany, 牙石,罪大,甚至蘋果部份型號都有呢個問題,粒貴u變左得物無所用,收高價錢俾呢d野人,難怪佢地搞到而家咁既境況。

via HKEPC Reader for Android

你都識講在猛太陽光下開太多 app 啦!

你自己俾太陽曬住都會失控啦
我反而想知你點樣開到大量apps?
俾盡你咪幾個, 再多就會suspend service

你自己俾太陽曬住都會失控啦
我反而想知你點樣開到大量apps?
俾盡你咪幾個, 再多就會suspend  ...
新遺失戰艦 發表於 2019-2-9 23:18

太陽能掛 game/挖礦 ?  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

太陽能掛 game/挖礦 ?   

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
kofz 發表於 2019-2-9 11:53 PM

講得多, 都覺得自己先係傻仔
唔講仲以為樓主第一次用smartphone
人曬得多會熱衰竭
車太熱會水滾
Desktop 太熱都會降速
以上全部都係安全機制

講得多, 都覺得自己先係傻仔
唔講仲以為樓主第一次用smartphone
人曬得多會熱衰竭
車太熱會水滾
Desk ...
新遺失戰艦 發表於 2019-2-10 00:33

但以前用過d舊機最多force close, 唔會個觸控亂晒籠

Google search下"觸控亂跳"就會明我講乜

回復 6 #taison

我以前用過好多機打機過熱都有類似咁既情況,samsung都會,不過多數會自動死機reboot

當年LG G2通病,顯示果邊有粒IC出左問題,當年我上深圳攪

用緊HELPTHIS表示陽光下勁熱都可以照用冇問題
係慢啲
呀媽部罪大試過過熱唔比開相機, 冇亂跳
可能唔夠熱, 下次攞去沙灘試