三星Galaxy A8s集中討論區

坦言,個帖去到後面根本淨係講蘇寧易購,再冇乜討論價值,所以寧願開新帖好過
手上有一台綠色
S710好處係WiFi有雙天線,三星繼A9後再願意配UFS2,讀寫速度明顯比eMCP高,我手上的sequential去到500讀200寫,random130讀30寫
塊屏唔算太差,好光吓
有VoWiFi同雙4G
3CA最高cat15(台灣話,c台好似寫cat12),但我發現c台响屋企接收好差吓,同XZP比完全係兩回事
前後相機感光元件均為罪大IMX576
三星ROM帶cameraAPI2,可以裝Google camera mod apk,夜視模式相如下:

不過最失敗可能係冇3.5mm頭,跟機有三星第一條USB-C入耳耳機,冇送轉換頭,用3.5MM的要自己買線
當然仲有係冇SD咭slot,不過SD咭速度咁低.....

專心等s10好過

如果我得 4000蚊
A8S
華為 mate 10
Sony Xperia XA3 Ultra

唔知邊部較好   要有NFC
現在部老爺 三叔 note 4
其實基本上夠用
想找部 差不多的機 來換

坦言,個帖去到後面根本淨係講蘇寧易購,再冇乜討論價值,所以寧願開新帖好過
手上有一台綠色
S710好處係Wi ...
cpk 發表於 2019-2-13 22:31

三星ROM帶cameraAPI2,可以裝Google camera mod apk,  link pls, thx.

如果我得 4000蚊
A8S
華為 mate 10

唔知邊部較好   要有NFC
現在部老爺 三叔 n ...
士碌架 發表於 2019-2-13 22:49

4k上845/855好過,起碼可打機多工唔lag有OIS

如果我得 4000蚊
A8S
華為 mate 10

唔知邊部較好   要有NFC
現在部老爺 三叔 n ...
士碌架 發表於 2019-2-13 22:49

MATE10我一年前買先4000...而家應該唔洗

回覆  T5HO
cpk 發表於 2019-2-13 22:57

thank you so much

今天試玩過,仍然有些不足之處:
1. 拍照快門聲不能關閉(不是想偷拍,只是不想騷擾到他人)。
2. 不能限制app完全不能使用流動數據。

以上問題等更新都有機會解決