想買部最平既3G/4G電話,不論牌子,有無介紹?

主要用來聽電話,收SMS,最好$500之內,唔要2手。

謝!

你去 hktvmall / ASK outlet 睇下, HK$329 都有一部 3G 機
你去淘可能有更多平價 4G 機選擇 (我自己就想買部 紫米 Z1, 羊438)

主要用來聽電話,收SMS,最好$500之內,唔要2手。

謝!
:x ...
raymng 發表於 2019-2-27 12:35

聽電話,收SMS  2G ok?!

2G 就算暫時未被淘汰, 網絡商也會調撥 2G 的頻道和資訊去搞 3 4 5G 吧, 長遠來說有 3G 的機應該收得好 d 用耐 d

咁就比多少少 Nokia 8110 4G 啦

聽電話,收SMS  2G ok?!
kens4 發表於 2019-2-27 15:59

而家好多sim卡放落2G機都收唔到。。

而家好多sim卡放落2G機都收唔到。。
raymng 發表於 2019-2-27 16:52

nokia 106 $188(100%new ) so far no problem!!!

nokia 106 $188(100%new ) so far no problem!!!
kens4 發表於 2019-2-27 16:53

ching你用邊個臺呀?邊個plan呀?
謝!

謝!
raymng 發表於 2019-2-27 17:10

除左 SMT, 其他台用 2G 機都 OK

謝!
raymng 發表於 2019-2-27 17:10

3hk,cmhk,csl,1010,sun!