除左sony 外,有咩廠會用sony電池?

用過幾個牌子,唔夠半年就衰退到90%

兩年前部sony xzp 仲有95%電

回復 1 #Andyios

SONY商用電池賣咗俾村田製作所 所以已經係用村田嘅電池 佢係得返電芯 PowerBank 充電器係自己㗎咋

via HKEPC Reader for Android

回復 Andyios

SONY商用電池賣咗俾村田製作所 所以已經係用村田嘅電池 佢係得返電芯 PowerBank 充電器係自 ...
Kei_Yu 發表於 2019-2-28 02:57

SONY 尿袋, 講得出應該是有D唔同... 電話就唔知, 同樣2年XZP 冇咩感覺走左電
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

SONY 尿袋, 講得出應該是有D唔同... 電話就唔知, 同樣2年XZP 冇咩感覺走左電
...
EVIS 發表於 2019-2-28 05:08

你咁講落
佢D尿袋真係好耐命仔
我有隻陳年10000MAH CP-F10L
好似2013年買入都唔覺有咩大衰退
係衰在充入得0.5A
不過SONY D尿袋SPEC差到無人有
充入通常都慢到死
加上高人一截既價錢
除左死忠真係無咩人會買佢

係衰在充入得0.5A
不過SONY D尿袋SPEC差到無人有
充入通常都慢到死
sony_vaio 發表於 2019-2-28 09:25

所以先咁長命
慢充慢放

回復 Andyios

SONY商用電池賣咗俾村田製作所 所以已經係用村田嘅電池 佢係得返電芯 PowerBank 充電器係自 ...
Kei_Yu 發表於 2019-2-28 02:57

咁xzp用咩電池?

睇拆解片xz2p 電池仲係印住sony

回復 7 #Andyios

可能代工啩 其實就算用村田都一樣 因為佢係將自己兩間廠房同技術賣晒 純粹換老闆咋嘛

via HKEPC Reader for Android