唔打機, 用 S636 同 S820 分別大唔大?

話說用緊 V20
如果XX 痕想換機Xperia 10 Plus S636 唔打機速度會唔會好大分別?

CPU同GPU效能 S820勝一大截

via HKEPC Reader for Android

199802 發表於 2019-3-15 10:57

s820好易過熱

分別大, 636電量同熱量好好多

理論同實際,有陣時係有分別嘅。

唔打機636同820其實速度冇乜分別, 636可能仲順D

話說用緊 V20
如果XX 痕想換機Xperia 10 Plus S636 唔打機速度會唔會好大分別?
sophinic 發表於 2019-3-15 10:44

唔打機,剩係用日常App嘅話,應該無乜分別。
至少我老婆用小米Max 3(s636,返大陸用)同埋小米5S+(s821,香港用)
都無話有乜分別。

唔打機636同820其實速度冇乜分別, 636可能仲順D
jso77 發表於 2019-3-15 11:06

636 開個 app 都快過 820? 咁 820 開個 app 係咪都快過 835? , 835 又快過 845, 845 又快過 855

636 開個 app 都快過 820? 咁 820 開個 app 係咪都快過 835? , 835 又快過 845, 845 又快過 855 :shift ...
aleck_choi 發表於 2019-3-15 11:09

問題係820易降頻, 降頻後可能仲慢過636, 當然如果兩者都係full load就820快

820作為flagship platform ,實有flagship layout ,eg UFS 。636無法肯定