整唔整好,請大家畀下意見

而家用緊HTC U11,後備機係13年8月買嘅HTC ONE M7
今日部M7突然關機,之後已開唔返。電源鍵+聲音+ / -,或一齊㩒都開唔到,我估可能係主板或CPU打柴。部M7幾乎日日都開住,可能真係壽命已到。
但跟左我咁多年,其實唔捨得;諗住拎去整下,大家有冇意思畀到我? 例如幾多錢就算數,唔該

回覆 1# 遠方故事

除非部機對你有特別意義 或 紀念價值, 否則俾三舊水去整都吾值得

回覆  遠方故事

除非部機對你有特別意義 或 紀念價值, 否則俾三舊水去整都吾值得 ...
wllee2004 發表於 2019-3-16 21:07

THX你嘅意見,HTC官網都無左呢部機整啦,而且外判左聽講好??,之前保養期內換紫色鏡頭上過九龍行一次,以前服務唔錯。我拎去街舖問下先

回覆 3# 遠方故事

真的, 此電子產品能用到今日已算盡了所能, 很無奈.........但總到了這一天.

回覆  遠方故事

真的, 此電子產品能用到今日已算盡了所能, 很無奈.........但總到了這一天. ...
wllee2004 發表於 2019-3-16 21:18

唔該

舊電打左柴都係開唔到機..
淘電, 試下自換.
https://www.bilibili.com/video/av11558096/

約2-3年前機身完美跟盒全套放二手$700,今時今日如用壞了就無謂整了,零件機放二手可能值$80換2餐快餐好過…

PS:部機既效能而家連WhatsApp都跑唔起…開機完全入系統要等好耐…
因家中仲有部htc one max規格一樣所以知道,因有MHL駁電視當android機頂盒+固網電話
via HKEPC Reader for Android

唔該
遠方故事 發表於 2019-3-16 21:23

今日拎左去一間喥檢查報價,佢都認為係電問題。佢話換原廠電要$280。我心諗咁耐嘅機邊仲有原廠電啊,問多間就整

淘粒電自己換

今日拎左去一間喥檢查報價,佢都認為係電問題。佢話換原廠電要$280。我心諗咁耐嘅機邊仲有原廠電啊,問多 ...
遠方故事 發表於 2019-3-17 22:46

問下htc 仲有冇得整先,其實買部妖米都唔貴
除非鐘意到爆,否則要諗埋整完呢樣又唔知壞乜