三*a8s 定華為 Nova 4好

上台大家差唔多价,大家都有128ROM。 Nova4 有8gb 但a8s衹有6GB,不過有NFC,各位2選一點選好?

兩部都唔好, 唔值呢個價
a8s屏幕個孔大到嚇死人, 相機超廢
nova4仲用上一代垃圾970, 冇nfc

但如果必須要二揀一, 我勉強會揀nova4多D

兩部都唔好, 唔值呢個價
a8s屏幕個孔大到嚇死人, 相機超廢
nova4仲用上一代垃圾970, 冇nfc

但如果必須要 ...
jso77 發表於 2019-3-21 22:45

Agree, both are no good, especially A8s very poor camera. If insist these 2, Nova 4. I will prefer Xiaomi mi 8 / Nokia 8.1 (both with OIS), photo quality will be much better than these 2

Agree, both are no good, especially A8s very poor camera. If insist these 2, Nova 4. I will p ...
iamla 發表於 2019-3-21 22:55

a8s既相機差到咩程度?
當日我同樓主一樣,最後揀a8s,
主要原因係開孔屏
我當時覺得佢相機唔夠XZ2P好, 起碼都有番咁上下水平
加上當時又急住買, 最後都係買左a8s

3k3旗艦機
cantona7 發表於 2019-3-21 23:12
不用了M字額太大,不過用845又好似幾好。

不用了M字額太大,不過用845又好似幾好。
reliever 發表於 2019-3-21 23:52

M字額 can be hidden by software in many M字額 phones

M字額 can be hidden by software in many M字額 phones
iamla 發表於 2019-3-22 00:19
用軟件隱藏都得,都可以考慮。小米呢部機好似有NFC?但用三千幾買小米。🤔

如果呢個價位我會揀Vivo V15pro, 如果一定要2揀1就Nova4 > A8s

如果呢個價位我會揀Vivo V15pro, 如果一定要2揀1就Nova4 > A8s
不OC的OC•illso 發表於 2019-3-22 17:35
其實我月頭用 傻仔價錢買咗部過時 v30 +,做主機架啦,但而家想買多一部做副機。想在A8s同 nova4二選一