$4000 內電話求推介

本身用緊紅米note3, 一用就3年
部機開始好慢, 開個whatsapp 都load 10秒
電池又退化得勁, 都係時候換機

心儀咗幾部機, 不過各有優劣

1) 紅米note7
好處: 有港行, 大電, 3.5, 平
壞處: 660+4GB ram 唔知夠唔夠玩2-3年
2) 紅米note7 pro
好處: 大電, 3.5, 675+6GB ram 好夠用, 3.5
壞處: 要買水貨setup 麻煩
3) 米9
好處: 旗艦級效能, 有NFC, 有港行
壞處: 續航麻麻, 用盡budget
4) IQOO
好處: 旗艦級效能, 有NFC,大電, 3.5
壞處: funtouch os冇信心, 要買水貨setup 麻煩

睇吓大家點睇

要電量買mate20

本身用緊紅米note3, 一用就3年
部機開始好慢, 開個whatsapp 都load 10秒
電池又退化得勁, 都係時候換機

心 ...
nick2046 發表於 2019-4-1 17:53

何解會覺得買水貨嘅Note 7 Pro會係setup麻煩?
對比所謂嘅行貨,國行版嘅Note 7 Pro都只不過係要Download多個谷歌安裝器嚟裝返Google嗰六個元件啫。

定係你非常鐘意Google全家桶?

要電量買mate20
Andyios 發表於 2019-4-1 18:04

有D out budget

回覆 4# nick2046

好似都系44XX,用埋信用卡應該勉強可以,某公司好似用CitiXX信用卡平450

何解會覺得買水貨嘅Note 7 Pro會係setup麻煩?
對比所謂嘅行貨,國行版嘅Note 7 Pro都只不過係要Download ...
mdws2002 發表於 2019-4-1 18:30

冇研究過國行rom 如何,怕多廣告多垃圾apps 又用唔到銀行apps

是但一部855

via HKEPC Reader for Android

樓主一部機用3年,建議今年換機基本6GB+128GB起,咁都應該可頂3年
小米係咁推機,等一等睇下有無小米note9/小米miix4
唔等得建議紅米note7pro6+128刷國際rom, 睇下福仁有沒有…

via HKEPC Reader for Android

IQOO 8GB

有D out budget
nick2046 發表於 2019-4-1 18:46

$4000 行貨未開大把人放比你