榮耀 note 10 screen 問題

部機用左一個禮拜, 有一個問題。
個 screen 耐唔耐會有"一劃"唔得既。 例如, 有時開機咪要 swipe 一下既, 果一下係見到有顏色既 (好似手寫輸入咁), 不過冇反應。
喺其他 app 都會發生, 例如在 chrome 中, 都會發生。
有冇師兄知係乜野問題呢 ?
我都幾鍾意呢部電話, 好想攪番好佢, 請各位幫幫手。
唔該晒。

【耐唔耐會有"一劃"唔得既】
用左半年從未試過

部機用左一個禮拜, 有一個問題。
個 screen 耐唔耐會有"一劃"唔得既。 例如, 有時開機咪要 swipe 一下既,  ...
eh123456 發表於 2019-4-1 21:55

你果一下係用了指關節,所以有一劃,如果你打一圈就可以cap圖.....

呢個有得關咗佢,自己搵

樓上有講用途

via HKEPC Reader for Android

完全唔明,師兄可否講得詳細小小 ?

有無升級左去emui 9 ? 最新版firmware ?

完全唔明,師兄可否講得詳細小小 ?
eh123456 發表於 2019-4-2 14:34

智能協助 一 手勢控制 一 智能截屏

EMUI 8.2.0
Android version 8.1.0

有無升級左去emui 9 ? 最新版firmware ?
Pc3228 發表於 2019-4-2 17:04

Thank you VERY VERY much !!!

智能協助 一 手勢控制 一 智能截屏

atinpink 發表於 2019-4-2 18:56