華為nova 4好嗎??

samsung s7換機
上網睇開箱評測唔多
d人用後感都唔多

仲用上一代970, 冇nfc, 缺點太明顯!  整體來講唔可以講話差但唔值呢個價!

samsung s7換機
上網睇開箱評測唔多
d人用後感都唔多
fyan609 發表於 2019-4-2 03:26 PM

同係970u.不如mate10.全面d.

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# jso77

無nfc無所謂
至於970 970相等於Snapdragon幾多
其實只要唔lag就ok
影相方面- 講到好似幾好咁
但 到底質素係點 係鋪頭試唔到

回覆 3# stephen1029dog

mate 10有咩比nova4 好

回覆  jso77

無nfc無所謂
其實只要唔lag就ok
影相方面- 講到好似幾 ...
fyan609 發表於 2019-4-2 16:35

高通835咁上下。

回覆  stephen1029dog

mate 10有咩比nova4 好
fyan609 發表於 2019-4-2 04:36 PM

2k Mon16:9 ips mon,不是開孔mon ,用sd卡,電4000.前指紋.

via HKEPC Reader for Android

回覆  jso77

無nfc無所謂
其實只要唔lag就ok

970效能應該介乎821同835之間,cpu同835差唔多甚至更強,但gpu比唔上835
相機方面未試過,但我估計唔會好得過s7,國內評測nova4影相仲差過榮耀v20少少

回覆  jso77

無nfc無所謂
其實只要唔lag就ok

上Youtube 睇比較影片

不過不失啦,個開孔屏睇得下,仲好過mate20/p30pro, 不過爭冇得插SD