[操作疑難] 有冇平價有無線充電的電話介紹?

公司最近強制要裝app去手提電話。。。所以決定買部平價電話裝呢個app。(wts, wechat之類都唔裝)

唯一要求係有無線充電。想.問大家有冇建議?預算1500以下。

大陸淘寶就見有部雜牌機紅辣椒R15,支援Qi 無線充電,賣RMB¥1419,折合HKD$1800度
Spec 如下:

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公司最近強制要裝app去手提電話。。。所以決定買部平價電話裝呢個app。(wts, wechat之類都唔裝)

唯一要求 ...
yy885 發表於 2019-4-10 10:46

得罪講句,一間公司買部手機搵食,又要平又要先進,呢間公司都好難有得發圍,工欲善其事、必須利其器,如果你係打工,不如早日辭職好了,唔會咁多奇蹟發生的 !

lg g3, g4 ,
Nexus 4, 5, 6
Moto Droid turbo , turbo2
** S4 ~ S7
BB PRIV
yota phone2

不知名機:
BLU Vivo XI+ , Umidigi One Max, Allview Soul X5 Pro, Panasonic Eluga X1 Pro

lg G3, g4 ,
Nexus 4, 5, 6
Moto Droid turbo , turbo2
** S4 ~ S7
BB PRIV
yota phone2

不知名機:
BLU V ...
jacktsui 發表於 2019-4-10 11:11

師兄我有部 LG G3 冇無線充電喎,真定假? 謂問有冇分版本? 單或雙卡、或港行及國行版本有冇分別? THX

回覆 5# smartlam

https://www.gsmarena.com/lg_g3-6294.php 我照搵炸, 可能關地區事

得罪講句,一間公司買部手機搵食,又要平又要先進,呢間公司都好難有得發圍,工欲善其事、必須利其器,如 ...
光波爐 發表於 2019-4-10 11:10

係我唔想將個app裝係部私人電話度。因為係中資既app(部機既所有活動都mon住)。。。所以先諗諗住買部平D既機。

買張無線沖電貼。部部都係無線沖。

紅米7/note7 +無線沖電貼再加個套套住就可以。

via HKEPC Reader for Android

買張無線沖電貼。部部都係無線沖。

via HKEPC Reader for Android
stephen1029dog 發表於 2019-4-10 11:46

X 2

回覆 9# aleck_choi

慢速無線充電好好易用光充電次數