[測試] ASUS ROG PHONE 2

剛剛八月頭係台灣,特別去左三創ROG 店朝聖
順道問有無機賣,店員話要落2000twd 訂,要約九月先有
上肥花及FB睇已經見到有賣街,基本版8+128 rmb 3799,
唔理無國際Rom ,一於狗衝
一比較睇一代明顯長左好多,6 吋變6.59吋,
相反機背設計風格一致,最明顯係無左指紋位,假風槽由兩個變一個
一攞上手部機係重好多,第一代都唔覺得重,呢部明顯係重過第一代好多,感覺同同門Zenfone 6 有啲相似,可能因為大家都係用6000大電所致

但呢個版本配件係大縮水,無跟機風扇
第一代係連充電頭同usb線都有ROG logo,但呢個版本只係普通ASUS logo
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

用緊第一代表示無興趣。

用緊K20Pro表示好有興趣

回覆 1# ericko
之前已有人開咗箱

用緊第一代表示無興趣。
測試部 發表於 2019-8-12 23:19

雖然第一代都真係仲好夠用,我本身都因為個背面太相似所以興趣不大,但個價錢一衝無妨

用緊K20Pro表示好有興趣
oneofthem 發表於 2019-8-12 23:33

我都用緊k20 pro 做士啤

回覆  ericko
之前已有人開咗箱
cpk 發表於 2019-8-12 23:45

我都搵到了,估唔到沉得咁快,

剛剛八月頭係台灣,特別去左三創ROG 店朝聖
順道問有無機賣,店員話要落2000twd 訂,要約九月先有
上肥花及 ...
ericko 發表於 2019-8-12 20:36

6  是5000電

6  是5000電
lammf 發表於 2019-8-13 09:31

是的 記錯左

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

二手東同淘X已有rmb3499現貨包運費,
我等天猫有$300-30券先買
但又想買Note10+, haha..

via HKEPC Reader for Android Samsung & Vivo