急問 Huawei Y9 vs Y9 Prime

點解 Prime 個 spec好似差多咁既.?
除多三眼冇M字之後, 冇左QC, 冇左雙 VOLTE (呢個唔肯定).
老人機應該買邊部呢?

仲有邊度買抵? 今日要買.. 謝謝.

點解 Prime 個 spec好似差多咁既.?
除多三眼冇M字之後, 冇左QC, 冇左雙 VOLTE (呢個唔肯定).
老人機應該買 ...
mcdull 發表於 2019-8-13 11:28

星際三樓抵買

星際三樓抵買
imax 發表於 2019-8-13 12:29

有冇多啲資料? 乜價? 乜舖?

mcdull 發表於 2019-8-13 12:41

三樓只有一間手機店,

imo 乜,佢華為行貨指定零售商之一

回復 3 #mcdull

睇胃信月刋,y9 prime 有 Volte, 但冇咗指示燈

mcdull 發表於 2019-8-13 12:41

星際三樓 i mobile
http://www.imobile.com.hk

回復 3 #mcdull

兩款 Y9 拍片冇 EIS, 防震

如果要 SPEC 強就紅米 Note 7,有 EIS, 影相都靚過 Y9

驚覺Y9 仲用緊 emmc. 大陸版 榮耀9X 用 ufs 2.1.
仲要相機靚/CPU高一級. 價錢差唔多, 所以已訂左國行.

驚覺Y9 仲用緊 emmc. 大陸版 榮耀9X 用 ufs 2.1.
仲要相機靚/CPU高一級. 價錢差唔多, 所以已訂左國行. ...
mcdull 發表於 2019-8-13 13:53

老人機就唔介意 emmc 啦  

老人機就唔介意 emmc 啦
imax 發表於 2019-8-13 14:01

都唔係, 老人機會攪到wechat / whatsapp 勁大. 慢起上來好煩.
榮耀9X仲係行 UFS Dual channel, 差太遠了.