三星A40S係自家行貨中唯一冇NFC?

希望用家確認,同埋想知係呢部冇嘅理由因為連行貨最平嘅A20都有

坦白講個mon垃圾到癲,仲衰過4,5年前D舊款紅米720p LCD mon,冇nfc

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# wpk2
咁千一二齊真3卡NFC真係得A20

買s40都係為左5000電,
我都諗緊買比長者用

回覆  wpk2
咁千一二齊真3卡NFC真係得A20
frankfrank 發表於 2019-9-8 14:58

千頭平價機有nfc 淨係得Samsung A20 同Nokia 3.1 Plus/ 4.2
三部都三卡槽,細部就4.2、金屬機身就3.1 plus、要type c 就 A20。
Samsung 易買配件,Nokia 保你有更新。

買s40都係為左5000電,
我都諗緊買比長者用
Mrcheng 發表於 2019-9-8 17:08

Ching見你寫s40買俾老人家,S擺前面怕你搞錯香港三星冇入A40只有A40S,2部機spec好多唔同A40有NFC電池得3100mAh而A40S電池有5000mAh但冇NFC
https://www.samsung.com/uk/smartphones/galaxy-a40/SM-A405FZKDBTU/

Ching見你寫s40買俾老人家,S擺前面怕你搞錯香港三星冇入A40只有A40S,2部機spec好多唔同A40有NFC電池得31 ...
frankfrank 發表於 2019-9-8 18:52

唔該晒,我自己寫錯,係a40s

A40s好似得香港有
A40全高清螢幕,有NFC。A40s只有720p螢幕,冇NFC。
CPU同RAM都一樣,不過A40s兩粒大核好似都係得1.6GHz。

A40s好似得香港有
A40全高清螢幕,有NFC。A40s只有720p螢幕,冇NFC。
CPU同RAM都一樣,不過A40s兩粒大核好 ...
YANG 發表於 2019-9-8 19:42

香港客俾得起錢三叔將印度版M30加入大陸全網通改名A40s就可以賣貴啲,真係香港獨有
https://m.eprice.com.hk/mobile/intro/6092/samsung-galaxy-a40s/