有Android 和 iPhone 分正副機

各位Ching 呢兩個系統點分工?

via HKEPC Reader for Android

各位Ching 呢兩個系統點分工?

kof2002 發表於 2019-9-13 02:55 PM

iOS , 正機 , 用黎行正常app , whatsapp , payme, 銀行APP
Android, 副機, 用黎行大陸某寶app , alipay / wechat pay , 俾公安睇飽佢

ios - 聽歌 whatsapp 常用app
android - 睇劇 打機

Ios連apple watch!同airpods 因An機冇一只錶夠佢來!An機粗用

android - word, excel 文書野

iOS , 正機 , 用黎行正常app , whatsapp , payme, 銀行APP
Android, 副機, 用黎行大陸某寶app , alipay / ...
孔明仔 發表於 2019-9-13 14:56

師兄依個用法幾好,等我都將所有大陸app搬去副機先

Android, 副機, 用黎行大陸某寶app , alipay / ...
孔明仔 發表於 2019-9-13 14:56

但係大陸app行android會偷聽偷影
你部機放隔離 已經比公安聽哂

大陸app唔係應該裝ios咩 佢咩都偷唔到

但係大陸app行android會偷聽偷影
你部機放隔離 已經比公安聽哂

大陸app唔係應該裝ios咩 佢咩都偷唔到

v ...
louis3412 發表於 2019-9-13 05:00 PM

用得 部Android機已經預左乜X野都係俾大陸睇
我都係抱住個心態就係
我入面乜都冇, Account 又係新, Apps 又冇同iPhone 有contact , 你睇飽佢~