唔知樓主用左幾耐
一般如果用到一年左右,  通常COATING都會甩大半, 兩年咩都甩晒, 除非好低用量 ...
jacktsui 發表於 2019-10-16 09:22

唔好亂吹,我部部機都唔用貼,從來未試過甩 coating,最多都係小花

via HKEPC Reader for Android

各位師兄:
我決定買張保護貼嚟遮醜,我本身用嗰部機係v30請問有冇邊隻好嘅弧型保護貼貼咗係冇彩虹紋嘅?貴啲都唔緊要求介紹!

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

唔好亂吹,我部部機都唔用貼,從來未試過甩 coating,最多都係小花

via HKEPC Reader for Android ...
YHO 發表於 2019-10-16 10:23

講緊係coating疏油層喎...  關花唔花咩事

唔用貼花左好正常
siukat 發表於 2019-10-15 17:39

幾部機唔用貼都未花過一部
爆MON就有

淘寶有納米修復液, 不是 UV 膠水
不清楚香港有沒有

幾部機唔用貼都未花過一部
爆MON就有
leungzboy 發表於 2019-10-16 12:09

沙塵硬度大過 大猩猩mon ,您去馬路邊拎堆沙放入褲袋.包花~

沙塵硬度大過 大猩猩mon ,您去馬路邊拎堆沙放入褲袋.包花~
shineon 發表於 2019-10-16 17:24

我係長期唔用貼唔用套裸跑 本來好地地兩三年都無花
之後買多部機做公司野, 袋埋一齊就出事
鏡頭玻璃貼住個MON一磨即花

放褲袋玻璃磨玻璃,行一步磨一下 , 仲勁過磨沙...

請問 仲有冇得救 上網睇有人話用牙膏抹可以有啲幫助! 唔知堅定流? 有冇師兄同我一樣個mon花左,會用啲乜 ...
reliever 發表於 2019-10-15 15:11

如果仲有保養,上維修搏下話個芒成日有閃屏現像,以前試過三星,小米都換到。

各位師兄:
我決定買張保護貼嚟遮醜,我本身用嗰部機係v30請問有冇邊隻好嘅弧型保護貼貼咗係冇彩虹紋嘅?貴 ...
reliever 發表於 2019-10-16 11:01

v30老爺機就由佢花啦。我用緊s9+都花,著mon就睇唔到,都廢事理佢。下次換機唔好再聽人膠up裸機唔會花喇