終於有理性的BAND7 POST了....歡迎
bankband 發表於 2019-10-23 13:56

其實無乜好討論, 半個多地球用到 b7, 唔明點解有人會去揀無 b7 的手枝, 他日旅行工幹時又來煩一劑?

p.s. 我的第一部四豬手機 2012 年買的 note2 已有 b7 啦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 11# Miipp

有無一張圖..可以睇到無B7 會收唔到信號?!

好似india 同china 都唔係用band 7 2600MHz.  加埋都有26-7億人唔駛用band 7,加埋差不多世界4成人口。

好似india 同china 都唔係用band 7 2600MHz.  加埋都有26-7億人唔駛用band 7,加埋差不多世界4成人口。 ...
hyperbola 發表於 2019-10-23 17:19

大陸聯通咪用緊 b7 囉

聯通應該主力B1同B3 我多次在深圳區唔同地方試過。

大陸聯通咪用緊 b7 囉
Miipp 發表於 2019-10-23 20:35

聯通係 FDD LTE  b1 b3. 大陸不會有 b7, 因為 2600 做左 TDD LTE b38 b41

via HKEPC Reader for Android

手機加返一個 B7 頻成本大約喺幾多?

其實無乜好討論, 半個多地球用到 b7, 唔明點解有人會去揀無 b7 的手枝, 他日旅行工幹時又來煩一劑?

p.s ...
Miipp 發表於 2019-10-23 15:44

岩岩去完日本..都唔覺有問題
係有一次係海邊DOCOMO收到  
我SOFTBANK收唔到..都唔關B7 事..
DOCOMO大大個牌寫明個位係覆蓋

岩岩去完日本..都唔覺有問題
係有一次係海邊DOCOMO收到  
我SOFTBANK收唔到..都唔關B7 事..
DOCOMO ...
剋星 發表於 2019-10-23 23:24

日水出名冇B7 啦
應該唔關事

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

p.s ...
Miipp 發表於 2019-10-23 15:44

世界地圖係唔啱比例的,張圖看不出半個多地球用到b7。

via HKEPC Reader for Android