為地球著想,唔好買d 電子垃圾

我相信FT907師兄並不是sales, 老實,呢個牌子主力歐洲,香港你想sell都唔會個個buy,無必要下下都話人係sal ...
Nuckerbay 發表於 2019-11-7 11:10

所以佢部77地, 話我是sales!  呢d機若在香港賣真係食得屎!  我知大把人追求 performance 多過乜, 但同時亦有大把人只會用whatsapp, we chat, fb,  用NFC購物, 聽下mp3,網台,  check 巴士到站, GPS 定位, 上香討..... (((係完全不打機的, 什麼 pokemon, 食雞都不會玩))),  是問做上述既野, MTK P22,  SD 435 都夠用啦, 我老婆用LG Q6, (SD 435) 都冇投訴過, 所以, 百貨應百客, 你喜歡買大廠大米你有自由, 但我就覺得比千幾元, 做到上述既野仲可有2日電量, 相對上性價比高, 但同時亦要考慮保養風險

P.S.  仲有上面師兄話買中機皇, 又電池虛標又二手料, 可能我好彩, 部機用了半年乜事都冇! 買得呢d机一定有風險, 怕麻煩既就比多d$買大廠吧!

呢部S3 PRO我都有買過
可能我買中機王啦
作為只係番大陸先帶既機
一個星期著機一日左右
用左半年都唔夠就死 ...
sony_vaio 發表於 2019-11-7 11:29

我4月收到貨. 一直用到現在都冇事,
關於電池虛標, 你見到個數小過5150?
RAM/ROM 是二手? 有冇相?  我只是好奇, 你不用公開post, 可 pm 我私下討論, 費是比人諸多 comment.
老實講, 佢不用陶瓷底仲好, 部機太重了, 用了個套, 鬼知你是否陶瓷咩? 正一多Q餘!

基本上你去AMAZON上面個D 1星評價望下
突然死機係好多人都係咁
就係因為用二手料作怪
基本上係死左無得整 ...
sony_vaio 發表於 2019-11-7 12:29

好奇個 code 點查?  想學下野, THX

香港好奇悝,可能教育制度問題,自少睇電視只有 TVB.深宵落街買野冇得揀多數 7仔,潛移默化左,升中學讀 ...
chue 發表於 2019-11-7 21:23

我冇睇CCTVB 十幾年! 有得揀當然好過冇得揀, 所以我都盡量少光顧大集團.

回復 51 #EVA001

呢個真,大陸好多山寨機廠燒左幾多社會資源,如果大家學Apple, One plus甘,一年一兩部米吾駛諗law, 最多吾好換甘密,我buy fairphone嘅concept, 不過config真係堅渣,好難揀落手

via HKEPC Reader for Android

好奇個 code 點查?  想學下野, THX
FT907 發表於 2019-11-8 09:34

我都唔係專業人士
反正都死機用唔到
咪死馬當活馬醫
爆開部機
見到電池上面堆CODE
咪係GOOGLE CHECK下咪知

我4月收到貨. 一直用到現在都冇事,
關於電池虛標, 你見到個數小過5150?
RAM/ROM 是二手? 有冇相?   ...
FT907 發表於 2019-11-8 09:32

今晚番歸睇下條屍骸仲係唔係到先

老實講呢部野唔死機既
除左相機差D同0 UPDATE
都算可以接受既

師兄你睇下需唔需要多個CASE
地點方便既送埋比你
我無用過
反正都賣唔到咩錢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

老實講呢部野唔死機既
都算可以接受既

師 ...
sony_vaio 發表於 2019-11-8 11:33

yes, 相機真是強差人意, 仲話 sony IMX 586..個相機 stock apps 真係差到, 幸好我冇乜影相

個殼要丫, thanks
check pm

老實講呢部野唔死機既
都算可以接受既

師 ...
sony_vaio 發表於 2019-11-8 11:33

如果玩山寨機,去華強北搵啲土炮積木機好過啦,預咗半年至9個月貨色,但多好多抵死嘢玩