國行OPPO RENO 10X SET極都係有DELAY問題, 點算

已經SET左 鎖多工,  自啟, 電池 CANCEL左應用速凍
但都係DELAY.. 有時要開個APPS先會彈D MESSAGE出黎..

同埋 SAMSUNG GEAR 同 GOOGLE助手 又係O甘.. 成日都要再SET先有反應.. 過一排又無反應.

點算.. THX

點解次次買國行機都O甘煩... 其實其他人係點用.. O羊都收唔到都無問題?

只有換機

via HKEPC Reader for Android

我用相同setting,開住個app兼鎖定,so far IM (Whatsapp, Wechat, QQ) 都無delay。但蘋果App d通知就時有時無。

呢部都係我第1部Oppo (如無意外亦係最後一部)。講真硬件我係滿意 (遠攝 + 全面屏),但OS真係差到一個點。

今個月我終於成功申請到深度測試,睇下月中解左Bootloader後刷唔刷到國際ROM,但睇XDA暫時未有成功案例(FindX / Reno 10x 都無...)

回覆 3# 小豪

可以考慮買國際版或台版

回覆  小豪

可以考慮買國際版或台版
jozifkwan 發表於 2019-11-7 13:57

真係唔明點解國行係特別煩.. 但佢出國際版又正常好多.. 真係唔明D大陸人諗O羊

真係唔明點解國行係特別煩.. 但佢出國際版又正常好多.. 真係唔明D大陸人諗O羊 ...
ckyp 發表於 2019-11-8 09:18

因為個ROM唔係設計比我地用,佢國內常用IM已經入左whitelist所以無問題。
而且客制果一大堆野包括Breeno語音呀,browser果d,對我地都係無用。

已經SET左 鎖多工,  自啟, 電池 CANCEL左應用速凍
但都係DELAY.. 有時要開個APPS先會彈D MESSAGE出黎..

...
ckyp 發表於 2019-11-7 08:44

唔好用自啟

唔好用自啟

atinpink 發表於 2019-11-8 11:18

O甘要點SET先唔DELAY 呢? THX

因為個ROM唔係設計比我地用,佢國內常用IM已經入左whitelist所以無問題。
而且客制果一大堆野包括Breeno ...
小豪 發表於 2019-11-8 11:15

O甘如果你刷到國際版.. 就無問題了.
不過你現在WHATSAPP, LINE都無DELAY.. 都已經好過我..
我點SET都係過一陣就自己熄左個WHATSAPP, LINE..

O甘如果你刷到國際版.. 就無問題了.
不過你現在WHATSAPP, LINE都無DELAY.. 都已經好過我..
我點SET都 ...
ckyp 發表於 2019-11-8 12:41

要keep住個app開住唔好關喎....